Jussi Lammen juhlanäytös – Tuhannes kerta UIT:n lavalla ensi viikolla! – Radio Nostalgia

Jussi Lammen juhlanäytös – Tuhannes kerta UIT:n lavalla ensi viikolla!

Näyttelijä Jussi Lampi juhlii lauantaina 17. kesäkuuta kaikkiaan tuhannetta esitystään Uuden Iloisen Teatterin lavalla Helsingissä. Lampi on ollut mukana 17:ssa UIT:n produktiossa vuoden 1990 Helibori humpsis ja pokasaha soi -revyystä lähtien. UIT esittää parhaillaan Sata lasissa! -musiikki-ilottelua Linnanmäen Peakockissa.

UIT:n tämänvuotinen Sata lasissa! -esitys sai ensi iltansa Peakockissa 16. toukokuuta. Luvassa on vielä kymmenkunta esityskertaa ennen kauden päätöstä eli Jussi Lammen juhlailtaa 17. kesäkuuta.

– Onhan tämä nyt huikeaa, tuhat kertaa lavalla, ihmettelee Jussi Lampi kuluneita vuosia itsekin. – Siihen on mahtunut aika monta sketsiä ja laulua ja jos jonkinlaista tanssiaskelta, mutta hyvin on jalka vielä koreografeihin taittunut, Lampi jatkaa.

Lampi liittyi UIT:n vahvuuteen 1990 ja on ollut sittemmin mukana lähes joka vuosi, kun UIT on esiintynyt Linnanmäellä. Helsingissä pidettyjen esitysten lisäksi Lampi on osallistunut myös lukuisiin muihin UIT:n produktioihin kiertueilla. UIT toimi vuosina 1979–2009 Linnanmäen Peakockissa, vuosina 2010–2014 Arena-näyttämöllä Helsingin Hakaniemessä ja vuodesta 2015 lähtien jälleen Peakockissa.

– UIT:n paluu Peakockiin vuonna 2015 oli erittäin tunnelmallinen hetki. UIT on siellä syntynyt ja sinne se myös kuuluu. On erittäin hienoa, että tällainen tuhannes esitys osuu kohdalleni juuri Peakockin lavalla. – Monia hauskoja muistoja ja sattumuksia on näihin vuosiin mahtunut, mutta palataan niihin sitten joskus myöhemmin, Lampi myhäilee.

UIT:n kantaviin voimiin lukeutuva Lampi nähdään Sata lasissa! -ilottelussa monissa eri rooleissa, kuten pääministeri Juha Sipilän oloisena Suomi-neidon tanssittajana sekä Joukahaisen ja Kullervon luokanopettajana.

UIT sijaitsee Helsingin Peakockissa Linnanmäen huvipuistossa. Loput näytökset vielä 17.6. saakka tiistaista lauantaihin kello 18.00 sekä lauantaisin myös kello 16.00. Liput myynnissä Ticketmasterissa.

Uusi Iloinen Teatteri: www.uit.fi

Jussi Lampi Susanna Heikin vieraana