Hansu ja Pirre – Mieleni minun tekevi on kansalliseeppistä näyttämötaidetta Loimaalta – Radio Nostalgia

Hansu ja Pirre – Mieleni minun tekevi on kansalliseeppistä näyttämötaidetta Loimaalta

1980-luvun suosikkisarja Fakta hommasta ja sittemmin keikkapaikoilta ympäri Suomea tutut Hansu ja Pirre nähdään nyt myös teatterin lavalla. Riitta Havukaisen ja Eija Vilppaan käsikirjoittama, ohjaama ja esittämä kansalliseeppinen näyttämöteos Hansu ja Pirre – Mieleni minun tekevi kantaesitetään 21. syyskuuta Helsingin Kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä.

Koko kansan tuntemien suosikkihahmojen yli 30-vuotinen voittokulku jatkuu! Yli puolet syksyn Hansu ja Pirre – Mieleni minun tekevi -esityksen lipuista on jo myyty tai varattu.

Näytelmän tapahtumat sijoittuvat tietysti kaksikon kotipaikkakunnalle Loimaalle. Hannele eli Hansu Kaakko (Riitta Havukainen) ja Pirjo eli Pirre Kaasinen (Eija Vilpas) valmistelevat uuden, entiselle ruumishuoneelle perustettavan taidemuseon avajaisjuhlaa. Hankkeen myötä Loimaan tikkakerho laajenee 100-vuotiaan Suomen kunniaksi taiteen puolelle.

Muun muassa tanssia, Loimaan teatterikerhon estraditaidetta, musiikkia, eläinkuntaa ja kansanperinnettä sisältävässä esityksessä nostetaan framille myös historian suurmiesten naisia. Mieleni minun tekevi käy Pirren ja Hansun omien kokemusten ja kipupisteiden kautta läpi arkisia asioita, maailman syntyä, rakkautta, luontoa ja kosmosta.