Yö-yhtyeen konserttisalikiertue alkaa – Radio Nostalgia

Yö-yhtyeen konserttisalikiertue alkaa

Yö-yhtyeen ”Mitä jos mä rakastan” -konserttitalokiertue alkaa tänään Sastamalasta. Kahden kuukauden mittainen kiertue pitää sisällään toistakymmentä salia ulottuen Helsinkiin, Jyväskylään, Kuopioon ja lukuisiin muihin viihde- ja kulttuurikeskuksiin.

Mukana kiertueella ovat myös Uuden Musiikin Kilpailusta tunnetuksi tullut Stella Christine ja Voice of Finlandissa Ollin joukkueessa kisannut Mia Suszko. Molemmat toimivat paitsi taustalaulajina myös kiertuekitaristeina.

Pitkästä aikaa Yön kokoonpanossa nähdään vierailevia muusikoita. ”On älyttömän mukavaa ja innostavaa päästä soittamaan kahden näin lahjakkaan ja taitavan nuoren muusikon kanssa. Mia ja Stella tuovat hienon lisän konsertteihimme ja istuivat porukkaan välittömästi”, yhtye kommentoi.

Konserteissa kuullaan läpileikkaus Yön 37 vuotisen uran hiteistä ja harvinaisuuksista. Salonkikelpoisissa olosuhteissa pääsevät oikeuksiinsa niin Tia-Maria, Vie mut minne vaan kuin Likaiset Legendat -kappaleet. Lisäksi konserttikiertueella kuullaan materiaalia juuri julkaistulta ”Mitä jos mä rakastan” -albumilta.

Yö oli ensimmäisiä suomirock-yhtyeitä, joka lähti esiintymään 2000-luvun alussa myös konserttisaleihin. Syksyn kiertue on yhtyeen yhdeksäs saleihin sijoittuva kiertue.

”Konsertit ovat hienoja elämyksiä meille jokaiselle, sillä Yö on parhaimmillaan konserttisaleissa. Siellä laulut pääsevät oikeuksiinsa, pienet nyanssit ja tarinat erottuvat, tunnelma välittyy ja musiikin virtaan pääsee loikkaamaan helposti niin yleisö kuin bändikin”, sanoo Olli Lindholm.

Mitä jos mä rakastan -kiertue:

11.10. Sastamala, Vexve Areena

13.10 Espoo, Espoon Kulttuurikeskus

19.10 Lappeenranta, Lappeeranta-sali

26.10 Järvenpää, Järvenpää-talo

27.10 Hämeenlinna, Verkatehdas

01.11 Ylivieska, Akustiikka

02.11 Kuopio, Kuopion Musiikkikeskus

03.11 Kajaani, Kaukametsän sali

09.11 Pori, Promenadikeskus

10.11 Turku, Logomo

16.11 Kouvola, Kuusankoskitalo

17.11 Joensuu, Carelia-sali

18.11 Mikkeli, Konserttitalo Mikaeli

23.11 Lahti, Sibeliustalo

24.11 Porvoo, Taidetehdas

30.11 Lohja, Laurentius-sali

01.12 Helsinki, Finlandia-talo

07.12 Jyväskylä, Paviljonki

08.12 Tampere, Tampere-talo