Vuonna 2016 menehtyneeltä Leonard Cohenilta uutta musiikkia – Radio Nostalgia

Vuonna 2016 menehtyneeltä Leonard Cohenilta uutta musiikkia

Thanks for the Dance’ on yhdeksän uutta kappaletta sisältävä albumi, ja se julkaistaan 22. marraskuuta. Albumin ensimmäinen single The Goal julkaistiin perjantaina 20. syyskuuta.

Seitsemän kuukautta Leonard Cohenin kuoleman jälkeen Cohenin poika Adam Cohen vetäytyi takapihallaan sijaitsevaan autotalliin työskentelemään taas isänsä kanssa. Cohen kävi läpi vuonna 2016 julkaistulta ‘You Want It Darker’ -albumilta käyttämättä jääneitä biisiluonnoksia, jotka Leonard oli ennen kuolemaansa pyytänyt saattamaan valmiiksi.

Berliinissä järjestettävillä People Festivalin aikana Adam Cohen kutsui esiintymässä olleita ystäviään ja kollegoitaan ottamaan osaa levylle. Damien Rice ja Leslie Feist lauloivat, Richard Reed Parry Arcade Fire -yhtyeestä soitti bassoa, Bryce Dessner (The National) soitti kitaraa ja säveltäjä Dustin O’Halloran pianoa.

Cohenin kotona Montrealissa tuottaja Daniel Lanois osallistui levyn sovitusten tekemiseen ja Los Angelesissa Jennifer Warnes lauloi taustalauluja ja Beck soitti kitaraa ja munniharppua. Lopulta You Want It Darker -albumillakin työskennellyt Michael Chaves miksasi levyn.

“Säveltäessä ja sovittaessa musiikkia hänen sanoituksiinsa valitsimme hänelle tyypillisimpiä musiikillisia elementtejä. Isäni ääni ei ole pysähtynyt, vaan tanssi jatkuu”, Adam Cohen kertoo lopputuloksesta.