Virve Rosti & Freeman – Menneisyyden Vangit 30 vuotta Juhlakonsertti kuullaan Helsingin Kulttuuritalolla 8. lokakuuta – Radio Nostalgia

Virve Rosti & Freeman – Menneisyyden Vangit 30 vuotta Juhlakonsertti kuullaan Helsingin Kulttuuritalolla 8. lokakuuta

Menneisyyden Vangit -yhtyeen perustamisesta on vierähtänyt 30 vuotta. Tämän kunniaksi Helsingin Kulttuuritalolla kuullaan 8. lokakuuta yhtyeen perustajajäsenten, Virve Rostin ja Freemanin, Menneisyyden Vankien juhlakonsertti.

Mainio yhteislauluorkesteri Menneisyyden Vangit on nyt saavuttanut kunnioitettavan 30 vuoden iän! Suomi ja suomalaiset ovat tulleet meille tutuiksi vuosien mittaan niin Cinderellalla kuin Hullussa Porossa”, kertoo Freeman.

Ja tuhannessa muussa paikassa siinä välissä”, jatkaa Virve Rosti.

Molemmat kaksikosta ovat aloittaneet uransa jo 70-luvulla: Virve ”Vicky” Rosti nousi kansan tietoisuuteen jo 16-vuotiaana Suomen Iskelmälaulumestaruuskilpailun voiton myötä vuonna 1974. Tämän jälkeen Danny nappasi nuoren artistin mukaansa kiertueelleen. Rosti keskittyi arkena lukio-opintoihinsa ja keikkaili viikonloppuisin Dannyn kanssa. Virven ensimmäisen single Sitä ruutia on kun rakastun julkaistiin vuonna 1975 sekä Kun Chicago kuoli, joka on edelleen yksi Virve Rostin rakastetuimpia kappaleita.

Ylioppilaskirjoitusten jälkeen vuonna 1977 Rosti keskittyi musiikin tekoon pääsääntöisesti. Rosti järjesti oman kiertueensa ja tuotti koko kansan tuntemia hittejä Oon voimissain, Menolippu sekä Antaudun kovalla vauhdilla keskelle Suomen diskomusiikin kulta-aikaa.

Virve Rostin ura lähti vielä huimempaan nousuun, kun hänet valittiin Suomen Euroviisuedustajaksi vuonna 1987. Viisuissa kuultiin Rostin menestyikäs kappale Sata salamaa. Euroviisujenkin jälkeen Rostia on nähty televisiossa, muun muassa vuoden 2014 Tähdet Tähdet -ohjelmassa sekä vuoden 2015 Vain Elämää -kaudella. Useiden keikkojen, esiintymisten ja kunnioitettavan kymmenen albumin jälkeen koko Suomi tunnistaa tämän energisen punapäisen ikinuoren laulajattaren.

Leo ”Freeman” Friman vietti nuoruutensa musiikin parissa. Hän soitti kitaraa Waterloo-nimisessä bändissä sekä toimi myös väliaikaisena kitaristina Paula Koivuniemen orkesterille sekä Islander-yhtyeelle. Taiteilijanimen ”Freeman” artisti otti käyttöön levytysuransa alussa 1976. Freeman nimeä kantoi myös Love Recordsin kustantama kultaa myynyt artistin debyyttialbumi. Jo ensimmäisen albumin myötä syntyivät Freemanin tunnetuimmat kappaleet kuten Ajetaan tandemilla, Kaksi lensi yli käenpesän ja Osuuskaupan Jane.

2010 Freeman toimi vierailevana solistina Uusi Fantasia -yhtyeen Liian Myöhään -kappaleella. Kappale oli menestys ja yhteistyötä jatkettiin: Uusi Fantasia -yhtyeen kanssa levytetty Freemanin neljäs sooloalbumi 4 julkaistiin vuosi myöhemmin sekä vuonna 2012 Uusi Fantasia sekä Freeman osallistuivat YLE:n Uuden Musiikin Kilpailuun kappaleella Noitanainen.

Freeman on jo viiden vuosikymmenen ajan tehnyt musiikkia ja keikkaillut niin soolona kuin eri bändien kanssa. Laulajan uran lisäksi Freeman on toiminut toimittajana sekä juontajana Yleisradion musiikkiohjelmissa.

Freeman ja Rosti perustivat Menneisyyden Vangit -yhtyeen vuonna 1991, kun Virve Rosti ja Freeman tapasivat sattumalta. Tästä lähtkini käyntiin kaksikon jo 30 vuotta kestänyt yhteinen matka musiikin parissa.

Menneisyyden Vangit ovat julkaisseet neljä albumia: Menneisyyden Vangit (1993), Live! Elossa ja lujaa (1999), Tähdet näyttää tien (2002), Aurinko voittaa (2003) sekä myöhemmin vuonna 2008 kokoealmalevyn Tandemilla Chicagoon – Hittiputki 1975–2008.

Nyt näiden albumien tuotantoa päästään kuulemaan Helsingin Kulttuuritalolla, kun Menneisyyden Vangit juhlivat 30-vuotista uraansa 8. lokakuuta.

”Kunnon juhlalla kuuluu olla juhlavat puitteet. Helsingin Kulttuuritalolla tulee kuhisemaan ’Menkkareita’ ja heidän kavereitaan niin lavalla kuin juhlasalin puolella. Illasta tulee ikimuistoinen iloittelu – voitte olla varmoja siitä, Käenpesän yli Chicagoon! Saa laulaa mukana ja tömistellä, aikuisiahan tässä ollaan”, lupaa Freeman viiksiensä takaa.

Tule sinäkin mukaan! Charlie Brown ajaa edelleen Tandemilla – vaikka Sata Salamaa iskisi tulta!” vakuuttaa Virve “Vicky” Rosti.

Liput tulevat myyntiin Lippupisteessä keskiviikkona 24. maaliskuuta kello 9.00.
Liput alkaen 39€.