Vesa-Matti Loirilta merkittävä uusi albumi ”Pyhät tekstit” – Radio Nostalgia

Vesa-Matti Loirilta merkittävä uusi albumi ”Pyhät tekstit”

Vesa-Matti Loiri julkaisee uuden albumin ”Pyhät tekstit” 21. lokakuuta. Pyhät tekstit on lähes neljän vuoden aikana harkiten koottu kokonaisuus, joka sisältää 20 kappaletta pohjautuen eri uskontojen pyhien kirjojen teksteihin, runouteen sekä filosofisiin ajatuksiin. Timo Kiiskinen on luonut tekstien pohjalta modernit sävellykset, joissa Veskun tulkinta ja laulu pääsevät oikeuksiinsa. Albumin on tuottanut Markus Koskinen.

vml

Albumin kappaleiden teksteiksi on valikoitunut Raamatun Vuorisaarnasta Egyptiläiseen kuolleiden kirjaan sekä Khalil Gibranin runoista Albert Einsteinin kirjeeseen lapsensa menettäneelle ystävälleen. Loiri lauloi Pyhät tekstit äänilevylle Islannissa, pienessä studiossa Valasvuonon rannalla. Albumi on Veskulle merkittävä ja henkilökohtainen ja monet teksteistä ovat hänen suosikkejaan vuosikymmenten varrelta. Albumi summaa komeasti Veskun tähän astisen uran.

WSOY julkaisee 28. lokakuuta Timo Kiiskisen kirjan Vesa Matti Loiri: Pyhät tekstit. Kirjassa Vesa-Matti Loiri kertoo laulujen herättämistä tunnoista ja pysähtyy elämänsä tarinoihin muun muassa anteeksiannon, egon, kuoleman ja rakkauden teemojen kautta. Loirin kertomusten lisäksi kirja sisältää levyn syntytarinan sekä nuotit ja sanat Pyhät tekstit -albumin 20 lauluun. Kirjassa on laaja kuvitus äänitysmatkalta Islantiin alkuvuodesta 2016.