Uusi Rajaton-joululevy johdattaa lauluyhtyeen perinteiselle joulukiertueelle – Radio Nostalgia

Uusi Rajaton-joululevy johdattaa lauluyhtyeen perinteiselle joulukiertueelle

Viime perjantaina Ja niin on taasen joulu -albuminsa digitaalisesti julkaissut lauluyhtye Rajaton pääsee myös cd-kantaan kolmannella joululevyllään tämän viikon perjantaina. Kesällä 2019 kuvankauniissa Karjalohjan kirkossa akustisesti äänitetty albumi tuo esiin Rajattoman ominaissoundin, laulajien moninaisuuden ja yhtyeen loppuun asti hiotun osaamisen.

”Musiikillinen sisältö löytyi helposti yhtyeen legendaarisen suuren joulukiertueohjelmiston joukosta. Moni kappale on kulkenut mukana jo kauan, ja joukosta löytyykin nyt monta yleisön paljon levylle toivomaa suosikkia”, yhtye luonnehtii.

Albumin taiteellinen kokonaisuus polveilee samettisen jouluisissa tunnelmissa maalaten suomalaista talvimaisemaa.

”Välillä haetaan myös rohkeasti kaikuja muualta maailmasta, mikä taas tuo levyn kokonaistunnelmaan hyvällä tavalla käänteitä. Levy on lempeä yhdistelmä vanhoja klassikoita, vanhoja ja uusia sovituksia, vanhoja ja uusia runoja sekä aivan uusia sävellyksiä.”

Yhtyeen edelliset joululevytykset ovat olleet loistavia menestyksiä: vuonna 2003 julkaistu Joulu-albumi ylsi Suomen albumilistan kakkossijalle, ja levy on myynyt tähän mennesä yli 70 000 fyysistä kopiota. Vuonna 2011 julkaistu Jouluyö-albumi on sekin jo ylittänyt kevyesti kultarajan.

Rajattoman suosittu joulukiertue tehdään tänäkin vuonna, tosin nyt tiiviimpänä johtuen juuri ennen joulukiertuetta sijoittuvasta pitkästä Japanin-kiertueesta, joka alkaa tänään Sayamasta.