Scandinavian Music Groupilta uutta musiikkia – Radio Nostalgia

Scandinavian Music Groupilta uutta musiikkia

Scandinavian Music Group palaa kolmisen vuotta kestäneeltä julkaisutauoltaan tänään ilmestyvän Mua ei saa muuttumaan -singlen myötä. Paikoitellen jopa abbamaisiin sfääreihin ulottuva kappale on samalla ensimmäinen maistiainen SMG:n albumitrilogian viimeiseltä osalta, joka julkaistaan ensi vuonna. Trilogian kaksi ensimmäistä osaa ovat levyt Terminal 2 (2014) ja Baabel (2015).

Terhi Kokkosen mukaan Mua ei saa muuttumaan -singlen synty ajoittui kuluvan vuoden helmikuun puoleenväliin, jolloin kappaleen sanat syntyivät yhtyeen kitaristi Joel Melasniemen kanssa käydyn puhelinkeskustelun jälkeen.

”Niihin aikoihin kaikki muut pystyivät ja halusivat kommentoida julkisesti minuun liittyviä asioita paitsi minä itse. Joel kysyi miltä musta tuntui. Vastasin, että tuntuu mykältä. Joel sanoi, että kirjoita sitten sanat.”, Kokkonen kertoo.

Biisi tuotanto tehtiin kollektiivisesti koko bändin yhteistyönä.

”Joel oli nerouspäissään sovittanut kappaleen täyteen barokkiteemoja ja sen jälkeen paluuta ei enää ollut. Koskaan aiemmin tämän yhtyeen historiassa ei mailaa ole puristettu yhtä vähän kuin nyt. Kaikki ideat jotka tuli myös käytettiin. Joel olisi halunnut kappaleeseen instrumentaaliväliosan, mutta itse näin parhaaksi tehdä autotune-puheosan, joka vapauttaa siskokset sitten kiviholveihin laulamaan hymnejä. Nauttikaa!”, Kokkonen kehottaa.