Sano reilusti hei, Dumarillumarei – Dumari on skenes bäk! – Radio Nostalgia

Sano reilusti hei, Dumarillumarei – Dumari on skenes bäk!

Tuomari Nurmion neljäkymmentä vuotta kestäneen artistiuran 24. studioalbumi Dumarillumarei näkee päivänvalon tänään. Tosin tässä tapauksessa tuo päivänvalo kajastaa lähibaarin teipattujen ikkunoiden läpi, heijastuen aamun ensimmäiseen tärisevin käsin noudettuun ja kolikoilla kuitattuun oluttuoppiin.

Nurmion omin sanoin Dumarillumarei onkin täyslaidallinen kadunmiehen filosofiaa, suurella ja rennolla otteella.

”Se on bluesia ja jenkkaa, soulia ja humppaa, räppiä ja torvisoittoa, itää ja länttä. Montaa sorttia, mut rokkia se on kaikki. ”

”Lätty tuli väännettyä aika rennosti purkkiin ja se on usein hyvä merkki. Näennäisesti aika kaukana toisistaan, eri tyylilajeja olevat biisit asettui nätisti riviin kuin askelkivet sylttytehtaalle. Ne muodostavat jonkinlaisen kokonaisstoorin, joka ei aina ole kaikkein helpoin eikä valoisin, mutta kyllä se lopultakin selviytymistarina taitaa olla.”

Soundi –lehden levyarviossa Dumarillumarei nostettiin yllättäen Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ”viralliseksi äänilevyksi” .

”Tämä teema ei ollut mulla aluksi ollenkaan mielessä kun levyä lähdettiin kasaamaan. Vasta siinä vaiheessa, kun sommittelin levylle tulevia biisejä järjestykseen huomasin että tässähän on rillumareikaahauksen lisäksi myös historiallinen kaari. Silloin koko palapeli loksahti paikoilleen. On hauska yhteensattuma että tuokin teema tuli mukaan vahingossa.”, Nurmio kertoo.

Dumarillumarei-levyltä on julkaistu toistaiseksi kaksi singleä, netin keskustelukulttuuria terävästi kommentoiva Joutavia jorinoita sekä lievästi sanottuna alkoholihuuruinen, kadunmiehen karusta kohtalosta kertova Suuri ja rento ote. Albumin julkaisun jälkeen luvassa on levynjulkkarikeikka Konepajan Brunossa lauantaina 13. toukokuuta, jonka jälkeen Nurmio yhtyeineen keikkailee seuraavasti:

la 13.5. Bruno, Vallila Hki (Levynjulkaisukonsertti)

la 3.6. Pihlajamäki goes Blues, Hki

pe 9.6. Allas, Katajanokka Hki

pe 7.7. Huvila, Savonlinna

la 8.7. Kirkastusjuhlat, Aitoo

ke 9.8. Teatteriteltta, Tampereen Teatteripäivät, Tampere

la 9.9. Virgin Oil, Hki

Tuomari Nurmio: Dumarillumarei (Cd 28.4. / LP 5.5.)

1.Dumarillumarei

2.Joutavia jorinoita

3.Jokainen meistä

4.Tsaari

5.Suuri ja rento ote

6.Tää kama kolisee

7.Takaisin Kongoon

8.Valitettava ampumavälikohtaus

9.Raivotautinen

10.Vauhtivaunu

11.Kivinen kehto

12.Virsi 666

www.tuomarinurmio.fi

www.facebook.com/Tuomari-Nurmio