Roxettesta tuttu Per Gessle julkaisee tänään englanninkielisen sooloalbumin – Radio Nostalgia

Roxettesta tuttu Per Gessle julkaisee tänään englanninkielisen sooloalbumin

Per Gessle tunnetaan parhaiten Roxetten legendaaristen kappaleiden, kuten Listen To Your Heart, It Must Have Been Love ja Joyride tekijänä. Kun Roxetten laulaja Marie Fredriksson ilmoitti lopettavansa yhtyeen kanssa kiertämisen terveydellisiin ongelmiin vedoten vuonna 2016, Gesslen aikataulut odottamattomasti tyhjentyivät ja avasivat tien uudenlaiselle luovalle prosessille.

Tuloksena tästä Gessle päätyi kirjoittamaan soolomateriaalia ruotsiksi. Tänään osa ruotsinkielisestä soolomateriaalista julkaistaan myös englanniksi Small Town Talk nimisellä albumilla. Albumilta on julkaistu jo ensimmäinen single, The Finest Prize, jolla vierailee Helena Josefsson.

Gessle kertoo äänitysprosessista Nashvillessa näin: “Levyntekoprosessissa paikalliset muusikot saivat enemmän kuin mielellään osallistua sovituksiin ja tuotantoihin oman makunsa mukaan. Ja tulos oli taianomainen. Jotkut hetket studiossa saivat ihon kananlihalle. Levystä tuli todella hieno sekoitus ruotsalaista melodiaperintöä ja modernia americanaa.”

Small Town Talk on jälleen yksi osoitus siitä, kuinka Per Gessle on valmis kehittymään ja haastamaan itsensä sekä artistina että lauluntekijänä. Gessle on kirjoittanut suurimman osan kappaleista alunperin ruotsiksi ja päätti hakea ulkopuolista apua kappaleiden englanninkielisiin käännöksiin: ”Kävin läpi melko rankan vaiheen elämässäni kun äitini, veljeni ja siskoni menehtyivät kolmen vuoden sisällä, mikä tarkoitti, että suurin osa näiden kappaleiden teksteistä olivat todella henkilökohtaisia. Totta puhuakseni, ne tuntuivat niin yksityisiltä, että en nähnyt kuinka olisin voinut tehdä niille oikeutta englannin kielellä. Se oli mahdoton tehtävä.” Kappaleet on kääntänyt Country Music Hall of Fame -jäsen Sharon Vaughan.

Small Town Talk kappalelistaus:

1.There’s a Place
2. The Finest Prize (feat. Helena Josefsson)
3. Small Town Talk (feat. Nick Lowe)
4. Simple Sound
5. Far Too Close (feat. Savannah Church)
6. Hold on My Heart (feat. Helena Josefsson)
7. No One Makes It on Her Own (feat. Helena Josefsson)
8. Being with You
9. It Came Too Fast
10. Name You Beautiful (feat. Helena Josefsson)
11. For the First Time (feat. Helena Josefsson)
12. One of These Days
13. Rudy & Me (feat. Jessica S)