Roxettelta uusi superballadi ja albumi – Radio Nostalgia

Roxettelta uusi superballadi ja albumi

Maailman suosituin popduo ja yli 85 miljoonaa albumia myynyt Roxette julkaisee uuden singlen It Just Happens perjantaina 8.4. Yhtyeen kymmenes studiolevy Good Karma puolestaan ilmestyy kesäkuun 3. päivä. Suomeen Roxette saapuu konsertoimaan 18. kesäkuuta ja valloittaa tuolloin Jyväskylässä sijaitsevan Sataman Yö –tapahtuman.

Huhtikuun 8. päivä vuonna 1989 tapahtui jotain historiankirjoja mullistavaa. Ruotsalainen Roxette –yhtye oli vallannut Yhdysvaltojen singlelistan ykkössijan. Tällä tapahtumalla on ollut valtava vaikutus kahteen ruotsalaisartistiin sekä miljooniin ja miljooniin faneihin ympäri maailmaa.

The Look -kappaleen nouseminen Billboard Hot-100 listan ykköseksi on varsinainen tuhkimotarina ja siitä on vuosien varrella kirjoitettu paljon. Samalla se mahdollisti Marie Fredrikssonille ja Per Gesslelle avaimet ansaittuun kansainväliseen läpimurtoon. Tarinaa hieman lyhenneltynä se vain tapahtui. Ja mikä tekee siitä vielä mielenkiintoisemman on se, että se tapahtui neljä kertaa!

The Look –hittiä seurasi kolme muutakin Yhdysvaltojen listaykköstä; Listen To Your Heart, It Must Have Been Love ja Joyride. Lisäksi kymmeniä singlejä, jotka ovat nousseet määrä top-10:n joukkoon ympäri maailmaa mm. Dressed For Success, Dangerous, How Do You Do!, Fading Like A Flower, Sleeping In My Car ja lista Roxette hiteistä voisi jatkua loputtomiin.

Nyt 30 vuotta myöhemmin, se tapahtuu taas. Roxette on palannut uudella singlellä It Just Happens, joka on majesteettinen ja tarttuva balladi, joka antaa esimakua yhtyeen kymmenennestä studioalbumista Good Karma.

It Just Happens -kappaleessa kohtaavat tunnusomainen Roxette –soundi hieman päivitetyllä vivahteella ja vahvalla melodialla. Molemmat Marie Fredriksson ja Per Gessle kuullaan kappaleen vokaaleissa.

”Uudella albumilla halusimme yhdistää klassista Roxette –soundia moderniin ja hieman ennalta odottamattomaan tuotantoon luomalla äänimaiseman josta pystyy tunnistamaan meidän soundin ja samalla löytämään jotain uutta, kuvailee Per Gessle. It Just Happens oli ensimmäisiä kappaleita, jota teimme uudelle albumille ja se tuntui nopeasti avainkappaleelta. Se oli melkein tarkoitettu olevan ensimmäinen single alusta alkaen”, hän jatkaa.

”It just happens/You don’t know what’s going on/If it’s new or if it’s been there since long”

Kappaleen sanoitukset juuri ennen ensimmäistä kertosäettä voisivat yhtä hyvin myös kuvailla Roxetten uskomatonta 30-vuotista taivalta yhtenä maailman rakastetuimmista ja vielä aktiivisista pop yhtyeistä. Yhtyeestä, joka vieläkin esiintyy ilta toisensa jälkeen kymmentuhatpäisille yleisöille ja edelleen tehden valmiita radiobiisejä, jotka jäävät sinulle soimaan päähän ja joita ei unohda koskaan.