Rock-musiikin historiaa kuuden vuosikymmenen ajalta: Ringo Starr ja Hector samassa kesäkonsertissa! – Radio Nostalgia

Rock-musiikin historiaa kuuden vuosikymmenen ajalta: Ringo Starr ja Hector samassa kesäkonsertissa!

Yeah! Yeah! Tässä hän tulee! Maailman tunnetuimpiin kuuluva rock-legenda, The Beatles -yhtyeen rumpalina tähdeksi noussut, Ringo Starr saapuu ensi kesäkuussa Helsinkiin konsertoimaan rockin nimimiehiä vilisevän All Starr Bandinsa kanssa. Samassa konsertissa nähdään myös mestarillinen Hector & His Power Band.

Maailmankiertueella oleva Ringo Starr & His All Starr Band ja Hector & His Power Band esiintyvät Kaisaniemen puistossa keskiviikkona 13. kesäkuuta 2018.

Ringo Starr ja Hector ovat kumpikin aloittaneet pitkän ja menestyksellisen uransa jo 1960-luvulla. The Beatles julkaisi ensimmäisen singlelevynsä ”Love Me Do” lokakuussa 1962. Hectorin ensimmäinen single ”Palkkasoturi” ilmestyi tammikuussa 1966. Hector peruutti kesälomansa tämän ainutlaatuisen konsertin vuoksi:

”Tämä on ainoa esiintymiseni kesällä 2018. Tarkoitukseni oli viettää kesä lomaillen ja uutta musiikkia kirjoittaen, mutta kutsu lähteä esiintymään samalla estradilla Ringo Starrin kaltaisen pop-legendan kanssa oli vastustamaton: tarjous, josta ei voi kieltäytyä,” Hector kertoo.

”On myös onnekas sattuma, että Ringon All Starrs -bändin miehistöön kuuluu TOTO-yhtyeen huippukitaristi Steve Lukather, johon tutustuimme Power Bandini kanssa viimekesäisellä yhteisellä kiertueella TOTO:n kanssa.”

”The Beatles oli keskeinen vaikuttaja nuoruudessani ja uravalinnoissakin 1960-luvun lopulla, niinpä on hätkähdyttävä ilo ja kunnia tavata, vieläpä keikkaolosuhteissa yksi sen jäsenistä!”

”Minulla on ollut tapana esittää vuodesta toiseen Power Bandin kanssa kiertueilla tribuuttina aina joku biisi Beatles-tuotannosta, ja varmasti teemme niin nytkin Kaisaniemessä!”

The Beatles ei koskaan konsertoinut Suomessa. Ringo Starr on esiintynyt yhtyeineen Suomessa aiemmin kahdesti: Pori Jazzeilla vuonna 1992 ja Helsingin jäähallissa vuonna 1998. Starrin johtamissa maineikkaissa All Starr -kokoonpanoissa on vuodesta 1989 alkaen soittanut joukko maailman eturivin muusikoita ja ensi kesänä Helsinkiin saapuu arvostettu, nimekäs ja järjestyksessään jo kolmastoista All Starr -porukka:

Steve Lukather, laulu & kitara (Toto)
Todd Rundgren, laulu & kitara ym. instrumentit (Utopia, Meat Loaf, Hall & Oates)
Gregg Rolie, laulu & kosketinsoittimet (Santana & Journey)
Richard Page, laulu & kitara (Mr. Mister)
Gregg Bissonette, rummut (David Lee Roth, Steve Vai, ELO, Joe Satriani)
Warren Ham, laulu & puhallinsoittimet (Toto, Donna Summer)

Ringo Starrin esittämistä The Beatles -yhtyeen lauluista muistetaan parhaiten ”Honey Don’t”, ”Act Naturally”, ”With A Little Help From My Friends” sekä tietysti ”Yellow Submarine”. Ringon soolouran hitteihin kuuluvat mm. ”It Don’t Come Easy”, ”Back Off Boogaloo”, ”Photograph”, ”You’re Sixteen” sekä “Weight of The World”.