Robert Davin Sinatra-konsertti huomenna Finlandia-talossa – Radio Nostalgia

Robert Davin Sinatra-konsertti huomenna Finlandia-talossa

Vuonna 2011 myös laulajaksi palannut valkokankaan kiintotähti Robrt Davi nähdään huomenna Helsingissä kautta aikain ensimmäisen kerran. Finlandia-talossa kuultava konsertti on keskittynyt Frank Sinatran tuotantoon, ja luvassa onkin ainutlaatuinen yökerhotunnelmaa henkivä ilta, jossa kappaleet ovat suuria, laulutulkinta herkän vahvaa ja sovitukselliset ratkaisut kauneudellaan hiveleviä.

28 Grammya urallaan tähän menenessä voittanut huipputuottaja Quincy Jones julkaisi aimmin syksyllä oman näkemyksensä Robert Davin kyvyistä tulkita Frank Sinatran tuotantoa. Jonesin arvio Davin esiintymisestä oli tajunnan räjäyttävä:

”Kuten itse FS sanoisi, ’Koo, Koo! Wow!'”

”En ole koskaan kuullut kenenkään pääsevän näin lähelle Sinatran soundia ja silti olevan oma itsensä. Useat sitä yrittävät, mutta Rovert Davilla on the ääni, syvyys ja sopiva reteys. Mikä yllätys”, Quincy Jones tunnustaa hämmästyneensä.

”Hän todellakin kosketti sieluani sen pohjia myöten ja toi takaisin Vanhan Sinisilmän sielun”, Jones jatkaa.

Kun Robert Davi toteaa vaikkapa Day In Day Out, Witchcraft tai New York, New York, ei ole vaikeaa kuvitella, että Vanha Sinisilmä nyökyttelee päätään hyväksyvästi siellä jossain. Tulossa on joulukuun suurin ilta.

Lähinnä Suomea Davi on koettu kaksi vuotta sitten Tallinnan Saku Suurhallissa, jossa loppuumyytyä konserttia seurasi 6600 innokasta ihailijaa.

New Yorkissa syntynyt ja kasvanut Robert Davi on tullut tunnetuksi valkokankaalta ja tv-ruudusta, mutta myös musiikki on ollut aina tärkeä osa hänen elämäänsä.

Nuori Davi valitsi kuitenkin näyttelijän uran, joka suuri aloitus koettiin vuonna 1977 tv-jännärissä Contract on Cherry Street, jonka pääosan veti itse Frank Sinatra. Myöhemmin Davi nähtiin samoissa elokuvissa muun muassa Marlon Brandon, Clint Eastwoodin, Arnold Schwarzeneggerin ja Bruce Willisin kanssa. Davi erikoistui pahan pojan rooleihin, joista suurin on James Bond -konnan rooli leffassa Lupa tappaa. Davi oli pääosassa myös Mika Kaurismäen vuoden 1990 elokuvassa Amazon.

Davi löysi laulamisen jälleen vuonna 2011. Puoliksi italialainen palasi juurilleen ja toi levylle ja lavalle taitavan Frank Sinatra -tulkitsijan. Vuonna 2011 ilmestynyt, sijalle seitsemän Billboardin jazzlistalla noussut Davi Sings Sinatra: On The Road To Romance räjäytti pankin kerrallaa; amerikkalaisen elokuvan kovien roolien miehestä tuli haluttu ja ihailtu viihdyttäjä.