Rauhaa naisille – näyttävän paluun tehnyt Tuula Amberla polkee pimeään ja vaiettuun aiheeseen – Radio Nostalgia

Rauhaa naisille – näyttävän paluun tehnyt Tuula Amberla polkee pimeään ja vaiettuun aiheeseen

”Olen tämän laulun myötä tarinankertoja – kerron niiden naisten tarinan, jotka eivät uskalla puhua ja vaikenevat.”

Viime maaliskuussa Anna äiti puhaltaa -singlellään peräti 14 vuoden julkaisutauon jälkeen näyttävän paluun tehnyt Tuula Amberla julkaisee lisää musiikkia. Uutuuskappale Poljen pimeään julkaistaan 23.1.2019 ja se on edeltäjänsä tavoin Tero-Petri Suovasen sanoittama ja säveltämä. Singlestä julkaistaan myös musiikkivideo.

Tuula Amberla tunnetaan uniikista soundistaan sekä kantaaottavista teemoistaan. Tuleva single käsittelee vaiettua aihetta, parisuhdeväkivaltaa. ”Seisot tienhaarassa, jossa outo ja uusi elämä vetää sinua puoleensa. Se tuntuu kiehtovalta, mutta viime hetkellä jarrutat, ja valitsetkin vanhan ja ennalta arvattavan. Palaat suhteeseen, jossa sinun on paha olla ja joka on sinulle jopa hengenvaarallinen”, Amberla kertoo uuden kappaleensa sanomasta. ”Liian usein nainen joutuu kohtaamaan väkivaltaa parisuhteessa. Naiset pitävät kulisseja yllä, kestävät alistamista ja mitätöintiä. He salaavat jopa lapsiltaan ja itseltään totuuden ja pakenevat arjen taakse. Suomalainen koti voi olla naiselle vaarallinen paikka. Olen tämän laulun myötä tarinankertoja – kerron niiden naisten tarinan, jotka eivät uskalla puhua ja vaikenevat.”

”Laulu on saanut vasta Tuulan laulamana näitä uusia merkityksiä”, kappaleen tekijä Suovanen huomauttaa. ”Itselleni biisi nimittäin tarkoittaa konkreettisesti sitä, että kannattaa ottaa omia pelkojaan sarvista kiinni. Kappaleessa poljetaan pimeään huutaen. Koen, että laulu kertoo vanhojen traumojen kohtaamisesta ja siitä, että niistä voi päästä eroon rohkeudella ja sanomalla suoraan tuntemuksensa.”

Tuula Amberla nousi koko kansan tietoisuuteen vuonna 1984 hitillään Lulu. Hänet tunnetaan myös muun muassa kappaleistaan Korppi, Auto sammui maantien laitaan, Pienet sanat ja Tyttö kampaa märkää tukkaa. Hän on myös näytellyt Kill City-, Requiem- ja Vares-elokuvissa.