PETRI LAAKSONEN ALOITTAA LAAJAN JOULUKONSERTTIKIERTUEEN TÄNÄÄN – Radio Nostalgia

PETRI LAAKSONEN ALOITTAA LAAJAN JOULUKONSERTTIKIERTUEEN TÄNÄÄN

Laulaja-lauluntekijä Petri Laaksonen aloittaa laajan joulukonserttikiertueen tänään. Suosittu ja perinteinen, kirkkokonsertteihin painottuva kiertue kiertää eri puolilla Suomea aina tapaninpäivään saakka. Konsertissa kuullaan Petrin vuosien varrella tutuiksi tulleita talvisia ja joululauluhittejä, kuten Lumivalkeaa, Sydämessäni on taivas, Talven syliin sekä Joulun tähti. Tänä vuonna konserteissa kuullaan myös tuttuja covereita, kuten Jaakko Löytyn riemastuttava Ilouutinen, Varpunen jouluaamuna sekä alkuperäiskielellä ranskaksi laulettu Heinillä härkien kaukalon.

Juolukonserteissa Petrin kanssa soittavat Petri Hatakka (koskettimet) ja Make Perttilä (kitaristi).

”Minulle joulun tunnelman tuo se, kun saan laulaa ihmisille joululauluja, niin vanhempia joululauluklassikoita kuin omia joulusävelmiäni, jotka ovat jo tulleet monille tutuiksi vuosien varrella. Tänä vuonna minulla on ilo vierailla monilla paikkakunnilla, joissa en ole aiemmin laulanut. Odotan innolla myös niitä konserttipaikkakuntia, joissa on aina yhtä mukava käydä esiintymässä uudelleen,” Petri kertoo.

Petri julkaisi juuri konserttilevyn Olkoon ylläsi kirkas taivas. Levy äänitettiin syksyllä Pyhän Henrikin Ekumeenisessa Taidekappelissa Turussa ja se koostuu Petrin suosituista ja rakastetuista sävelmistä kamariorkesterille sovitettuina. Uudet sovitukset hän esitti viime kesänä saaristokiertueellaan Turun saaristossa. Levyllä Petrin kanssa viulua soittaa Juha Viljanen ja selloa Laura Olli. Petri itse soittaa flyygeliä ja esiintyy laulusolistina.

Levy sisältää uusina sovituksina muun muassa seuraavat laulut: Meren laulua kuuntelen, Rakastan tätä maata, Tein lasinkuultavan laulun, Olkoon ylläsi kirkas taivas, Meri kuutamolla, Täällä Pohjantähden alla ja In Memoriam. Kappaleet ovat Petrin sävellyksiä ja sanoitukset ovat muun muassa Anna-Mari Kaskisen, Eino Leinon, P. Mustapään ja Anna-Maija Raittilan käsialaa.

Mukana levyllä on myös kaksi ennenjulkaisematonta laulua: Kaikista maailman maista, jonka on sanoittanut Pekka Laaksonen sekä Viimeinen matka, jonka sanat ovat peräisin Anna-Mari Kaskisen kynästä. Konserttien lailla on levylläkin encore-kappale, Paul Simonin klassikko Bridge Over Troubled Water.

Petri on palkittu uransa aikana useilla kulta- ja platinalevyillä. Hänen levyjään on myyty yhteensä yli 250 000 kappaletta. Alkuvuonna 2018 hänelle myönnettiin Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan arvostettu kirkkotaiteen Engel-palkinto.

 

JOULUKONSERTIT 2018

30.11. Helsinki, Vanha kirkko klo 18. Lastenklinikan Kummien joulukonsertti
2.12. Hamina, Johanneksen kirkko klo 18
3.12. Valkeakoski, Sääksmäen kirkko klo 19
5.12. Nurmijärvi, Klaukkalan kirkko klo 19
6.12. Lappeenranta, Itsenäisyyspäivän juhlakonsertti Lauritsalan kirkossa klo 14
7.12. Mikkelin tuomiokirkko klo 19
8.12. Helsinki, Oulunkylän kirkko klo 19
9.12. Taivassalon kirkko klo 18
10.12. Seinäjoki, Nurmon kirkko klo 19
11.12. Oulu, Oulujoen kirkko klo 19
12.12. Kinnulan kirkko klo 19
13.12. Kuopio, Alavan kirkko klo 19
14.12. Sauvo, Bar Mansikka klo 21.30
15.12. Pori, Teljän kirkko klo 18
16.12. Helsinki, Tuomaskonsertti Agricolan kirkossa klo 18
19.12. Salo, Perttelin kirkko klo 18
20.12. Vantaa, Rekolan kirkko klo 19
21.12. Savonlinnan kirkko klo 19
26.12. Turun tuomiokirkko klo 18