Petri Laaksonen aloittaa 25-vuotisjuhlakiertueen – Radio Nostalgia

Petri Laaksonen aloittaa 25-vuotisjuhlakiertueen

Laulaja-lauluntekijä Petri Laaksonen aloittaa koko syksyn mittaisen konserttikiertueen, jolla hän juhlistaa 25-vuotista uraansa laulajana. Kiertue kestää kaksi kuukautta ja sen aikana Petri esiintyy kirkkokonserteissa laajalti eri puolilla Suomea.

Petri kokee itse olevansa ennen kaikkea live-esiintyjä ja kiertueen ohjelmisto koostuukin hänen laajan tuotantonsa helmistä, kuten kappaleista Täällä pohjantähden alla, Tein lasinkuultavan laulun, Sata salamaa, Kirkas kipinä, Meren laulua kuuntelen, Hyvää matkaa, Reissulaulu ja In Memoriam.

“25-vuotta sitten pääsin toteuttamaan pitkäaikaisen unelmani ja sain tehdä soololevyn, joka rakentui Täällä Pohjantähden alla -laulun ympärille. Tämä on laulu, joka muutti elämäni. Tekstin oli kirjoittanut lukioikäisenä Turkka Mali, jonka sinikantisessa vihossa teksti oli piileskellyt vuosikymmeniä. Vuosien aikana laulu on saanut siivet alleen niin, että olen saanut esittää sitä mitä erilaisimmissa juhlissa ja tilaisuuksissa, muun muassa kaikille tänä aikana virassa olleille presidenteille muista yleisöistä puhumattakaan. Se on liitetty ihmisten tärkeisiin hetkiin ja suomalaiseen mielenmaisemaan. 25 vuotta sitten en osannut edes haaveilla ammatin vaihdosta opettajasta päätoimiseksi esiintyjäksi, jolla olisi mahdollisuus julkaista yli 20 levyä”, Petri sanoo.

Petri jatkaa uraansa edelleen: “Nykypäivän hitit tuntuvat usein melko typistetyiltä. Itse olen aina rakastanut laajoja melodioita ja tunnekylläistä harmoniaa, jotka parhaimmillaan koskettavat kuulijoita, rohkaisevat ja lohduttavat niin ilossa kuin murheenkin hetkellä. Ihmiset ovat halunneet niitä kuulla ja tulla konsertteihin, mistä olen kiitollinen. Haluan olla uskollinen nuoruuteni näylle ja säveltää ja laulaa melodisia ja koskettavia lauluja tämän juhlakiertueen jälkeenkin. Tehdä musiikkia, jolla on syvempää merkitystä ihmisille. Jospa jokin laulu voisi vastakin jäädä elämään ihmisten muistiin.”