Pepe Ahlqvist palkittiin elämäntyöstään bluesin parissa – Radio Nostalgia

Pepe Ahlqvist palkittiin elämäntyöstään bluesin parissa

Suomalaiset bluesmuusikot palkitsivat jälleen ansioituneita bluesmuusikoita Finnish Blues Awards -gaalassa, joka järjestettiin viime lauantaina 14.1.2016 Virgin Oilissa Helsingissä. Alan vaikuttajat valitsivat voittajat äänestämällä. Äänestykseen osallistui yli 350 muusikkoa, keikkajärjestäjää, toimittajaa ja bluesaktiivia eri puolilla Suomea.

Elämäntyöpalkinto: Pepe Ahlqvist
Vuoden artisti: Lena & The Slide Brothers
Vuoden tulokas: Emilia Sisco
Vuoden kappale: Lena & The Slide Brothers – The Road You’re On
Vuoden tapahtuma: Puistoblues-festivaali

Vuoden tulokas Emilia Sisco yllättyi palkinnostaan: “Fiilis on ihan mahtava! En ois koskaan jotenkin ajatellu, et mua palkittaisiin. Oon niin iloinen ja motivoitunut jatkamaan mun juttua. Oon myös niin kiitollinen kaikille, ketkä on ollu mukana mun kanssa. Tää on hieno saavutus mulle ja tää on vasta alkua!”

Lena & The Slide Brothersin Lena Lindroos ja Matti Kettunen iloitsevat huomionnista: “Tuntuu todella hyvältä saada tällainen huomionosoitus kollegoilta ja bluesväeltä. Biisin arvostus lämmittää sydäntä, varsinkin kun viime vuonna tehtiin paljon hyvää suomalaista bluesia ja rootsia.”

Gaalassa esiintyi usea artisti ja yhtye, kuten Ben Granfelt Band, Dr. Helander & Third Ward, Erja Lyytinen ja Ina Forsman, jotka ovat molemmat FBA-gaalassa palkittuja artisteja: Erja Vuoden artistina 2015 ja Ina Vuoden tulokkaana 2014. Lisäksi gaalaaennen järjestettiin suomalaisten laite- ja vahvistinrakentajia esittelevä Musiikkimessut. Finnish Blues Awards -gaala järjestettiin kolmatta kertaa.

Tapahtuman tuotti Bluesland Productions Oy.

Kuvassa vasemmalta oikealle: Olavi Rytkönen, Lauri Ankerman, Esa Kuloniemi, Micke Björklöf, Petri Matero, Davide Floreno, Lena Lindroos, Matti Kettunen, Ykä Putkinen, Jupe Litmanen, Emilia Sisco, Miikka Porkka (Puistoblues PJ)