Patti Smith Ruisrockiin – Radio Nostalgia

Patti Smith Ruisrockiin

Turun Ruissalossa 8.-10.7. juhlittavassa Ruisrockissa nähdään elävä legenda, kun Patti Smith (USA) nousee sunnuntaina lavalle. Runouden ja rockmuusikin uranuurtajana tunnettu Smith on yksi viime vuosikymmenten karismaattisimmista artisteista, jonka rockin klassikkoteokseksi kohonnut esikoinen, vuonna 1975 julkaistu Horses, kuullaan Ruissalossa kokonaisuudessaan. ”Patti Smith and Her Band perform Horses” -esitys nähdään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa.

Sunnuntaina lavalla nähdään Rudimental (UK). Lontoolainen drum’n’bass -yhtye on kuuden vuoden uransa aikana kahminut palkintopystejä niin Brit Awardseissa kuin MTV Europe Music Awardseissa. Livevedoistaan tunnettu nelikko tanssittaa tänä kesänä festivaalivieraita täysmittaisella bändikokoonpanolla Feel The Loven kaltaisilla listaykkösillään.

Päätöspäivän kattauksessa kuullaan myös tuottaja-raptähti Vic Mensa (USA), joka on 21 vuoden iästään huolimatta saavuttanut aseman yhtenä amerikkalaisen rapin kiinnostavimpana nimenä. Yhteistyö mm. Kanye Westin kanssa ja Grammy-ehdokkuus ovat nostaneet Mensan kansainvälisiin otsikkoihin.

Perjantaina esiintyy ruotsalainen popduo Icona Pop (SWE), joka julkaisi juuri odotetun uutuussinglensä Someone who can dance. Duo on niittänyt kansainvälistä mainetta mm. tanssilattioita täyttävällä jättihitillään I Love It.

Kotimaisten tähtinimien joukkoon liittyvät rocksuuruudet Apulanta ja Apocalyptica. Myös kotimaisen rapin kattaus laajenee uusien kiinnitysten myötä: raptähti Mikael Gabriel, jonka uusi Helium-single on lohkaisu tänä vuonna julkaistavalta viidenneltä albumilta. Atomirotta tuo Ruissaloon rappia, bluesia, funkia, jazzia ja punkia sekoittavan kokoonpanonsa, johon kuuluu mm. Notkeasta Rotasta tuttu Rotta ja Rane Raitsikka.

Lähde: www. ruisrock.fi