Palkittu blueskonkari Micke Björklöf juhlistaa yhtyeineen uraansa 25-vuotiskiertueella – Radio Nostalgia

Palkittu blueskonkari Micke Björklöf juhlistaa yhtyeineen uraansa 25-vuotiskiertueella

Bluesin suomalaisiin ehdottomiin ykkösnimiin lukeutuva Micke Björklöf & Blue Strip -yhtye juhlii 25-vuotista taivaltaan mittavalla kiertueella. Laulaja ja huuliharpun taituri Micke Björklöf kiertää yhtyeensä kanssa helmi-huhtikuussa liki kahdellakymmenellä paikkakunnalla ja kesällä lukuisilla festivaaleilla. Konserteissa kuullaan lauluja koko uran varrelta sekä uusia ennen kuulemattomia kappaleita.

Björklöf perusti Blue Strip -yhtyeen vuonna 1991 basisti Seppo Nuolikoskenkanssa. Nykyisessä kokoonpanossa yhtye on toiminut jo yli viisitoista vuotta. Tammisaaressa syntynyt ja Kauhavalla asuva Björklöf on esiintynyt yhtyeineen lukuisilla kansainvälisillä bluesfestivaaleilla aina Huippuvuorilta Yhdysvaltain Memphisiin saakka.

Micke Björklöf & Blue Strip on julkaissut kaikkiaan kuusi studioalbumia. ViimeisinAin’t Bad Yet –levy äänitettiin Grammy-palkitun huipputuottajan John Porterinvalvonnassa Rockfield-studioilla Walesissa. Albumi on ollut kansainvälinen arvostelumenestys, ja siltä on noussut radiohittejä mm. Yhdysvaltain Roots Music Report Top 50 Blues Song Chartiin ja Ranskan Collectif des Radios Blues –listalle.

Finnish Blues Awards 2015 -gaalassa Micke Björklöf & Blue Strip palkittiin vuoden yhtyeenä. Tämän vuoden gaalassa heidän sävellyksensä Last Train To Memphisnappasi vuoden parhaan blueskappaleen palkinnon. Viime keväänä yhtye sai kunnian edustaa Suomea European Blues Challenge -tapahtumassa Brysselissä.

Micke Björklöf on saavuttanut urallaan paljon, mutta haluaa kuitenkin yhä kehittää itseään. – Minulla on suuri into kehittyä ja oppia jatkuvasti uutta, hän kertoo. – Olen mm. opiskellut Complete Vocal -laulutekniikkaa Kööpenhaminassa neljä vuotta ja valmistunut sieltä tämän tekniikan opettajaksi 2014.

– Bluesissa minua kiehtovat sen raaka voima ja herkkyys. Vaikka bluesilla on pitkät perinteet, se on samaan aikaan modernia ja jatkuvasti uutta luovaa, Björklöf toteaa. – Hiljattain eräässä haastattelussa meiltä kysyttiin, miten on mahdollista että yhtyeemme tekee vielä näinkin pitkän uran jälkeen parhaat ja menestyneimmät levynsä. Kun pitää mielen avoimena eikä aseta liian tiukkoja raameja itselleen niin jää luovuudellekin tilaa. Kai se on vielä todettava että blues on kuin hyvää viiniä, se vain paranee soittajien ikääntyessä, hän naurahtaa.

Suomiblues elää tällä hetkellä voimakasta uutta tulemista, ja Micke Björklöf & Blue Strip on yksi sen näkyvimmistä hahmoista niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Yhtyeessä soittavat Björklöfin lisäksi Lefty Leppänen(kitarat, laulu), Teemu Vuorela (rummut), Seppo Nuolikoski (basso, laulu) jaTimo Roiko-Jokela (perkussiot, MalletKAT).

 

Micke Björklöf & Blue Strip –25-vuotisjuhlakiertue:

12.2 Lapua, Teatteri Hiomo

13.2 Raahe, Raahesali

11.3 Äänekoski, Painotalo

12.3 Rauma, Poselli

18.3 Ylivieska, Akustiikka

19.3 Pietarsaari, Jeppis Blues Festival

23.3 Vaasa, Ritz

24.3 Oulu, Teatteri Rio

25.3 Kemi, Ankkuri

26.3 Rovaniemi, Wiljami

27.3 Ylläs, Selvä Pyy

13.4 Espoo, Sellosali

14.4 Tammisaari, Karelia

15.4 Lohja, Laurentius-sali

16.4 Lahti, Kalevi Aho -sali

17.4 Seinäjoki, Kaupunginteatteri

20.4 Turku, Domino

21.4 Järvenpää, Järvenpää-talo

22.4 Kokkola, Snellman-sali

23.4 Kiuruvesi, Kiurusali

28.4 Kouvola, Kuusankoskitalo

29.4 Hämeenlinna, Suistoklubi