Nina Tapio on Jean S -yhtyeen uusi solisti – Radio Nostalgia

Nina Tapio on Jean S -yhtyeen uusi solisti

Taikapeili-yhtyeestä tunnettu laulaja Nina Tapio on Jean S -yhtyeen uusi solisti. Tapio korvaa Timo Kärkkäisen, joka jättää kokoonpanon ensi vuoden alusta. Nina Tapion rinnalla Jean S:n toisena solistina jatkaa Antti Paavilainen, joka on ollut mukana yhtyeessä sen alusta alkaen 25 vuoden ajan.

– Kyllähän minä aluksi aika lailla yllätyin, kun pojat pyysivät minua mukaan yhtyeeseen. Taisin ottaa en vähän vitsinäkin, Nina Tapio kertoo. – Mutta aikani asiaa pohdittuani ja Antin ja Timon kanssa palavereita pidettyämme ajattelin, että miksipä ei. Niinpä päätin sitten hypätä porukkaan mukaan. Ja mikäs tässä on ollessa kymmenen komean miehen rinnalla, Tapio jatkaa.

Uusi solisti tuo mukanaan myös uuden ohjelmiston Jean S.-yhtyeelle. – Esitämme suosikkikappaleitamme jatkossakin keikoilla, mutta ohjelmistomme uudistuu suurelta osin, kertoo Antti Paavilainen. – Mies ja nainen -teema tulee olemaan vahvasti esillä, ja se tuo uusia ulottuvuuksia ja mahdollisuuksia koko yhtyeen esiintymiseen. Luvassa on ennennäkemätöntä ilottelua hyvän musiikin ja ennen kaikkea huikean Ninan kera, Paavilainen toteaa.

Jean S jatkaa ahkeraa keikkailuaan ensi vuonna, mutta konsertoi tiiviisti myös tulevien kuukausien aikana. Yhtyeen 25-vuotisjuhlakeikka ja nykykokoonpanon virallinen jäähyväiskeikka Helsingin Kulttuuritalossa lauantaina 18. marraskuuta on jo lähes loppuunmyyty, joten nyt on päätetty pitää samalla teemalla lisäkonsertti perjantaina 17.11. Luvassa ovat yli kaksituntiset megakeikat täynnä takuuvarmaa Jean S -tunnelmaa.

Lisäksi Jean S. lähtee marraskuussa mittavalle joulukiertueelle. Joulu yhdessä -nimisellä kiertueella kuullaan rakkaimpia joululauluja Jean S:n uusin sovituksin. Kiertue alkaa 24.11. Johanneksen kirkosta, Helsingistä ja päättyy 21.12. Hämeenlinnan kirkkoon. Muut esiintymispaikat ovat Espoo, Mikkeli, Vantaa, Jyväskylä, Pori, Turku, Lahti ja Kuopio. Lipunmyynti alkaa maanantaina 11. syyskuuta.

Jean S:n albumeita on myyty vuosien varrella kaikkiaan yli 200 000 kappaletta, ja yhtye on tehnyt yli 3 000 keikkaa. Sillä on ollut myös kaksi omaa TV-showta: Suomi-ilmiö ja Lintsi laulaa.

Sibelius-Akatemian ylioppilaskunnan klubille housebändiksi 1991 perustettu Jean S juhlii parhaillaan 25-vuotista taivaltaan. Suomen parhaaksi bilebändiksi tituleerattu yhdentoista ammattimuusikon muodostama ryhmä tunnetaan pukeutumisestaan polvihousuihin ja smokin yläosaan.

Energisestä lavaesiintymisestään tunnettu Jean S on ollut vuodesta 2008 UIT:n jokavuotisen kevätrevyyn orkesterina Peacock-teatterissa.

 

Jean S. – Joulu yhdessä – kiertue:

Pe 24.11. Johanneksen kirkko, Helsinki

Ti 5.12. Espoon tuomiokirkko

To 7.12. Mikkelin tuomiokirkko

Ti 12.12. Pyhän Laurin kirkko, Vantaa

Ke 13.12. Taulumäen kirkko, Jyväskylä

To 14.12. Keski-Porin kirkko, Pori

Pe 15.12. Mikaelin kirkko, Turku

Ma 18.12. Ristin kirkko, Lahti

Ti 19.12. Kuopion tuomiokirkko

To 21.12. Hämeenlinnan kirkko