Nina Hagen esiintyy Suomessa huhtikuussa – Radio Nostalgia

Nina Hagen esiintyy Suomessa huhtikuussa

Saksan tunnetuimpiin ja omaperäisimpiin artisteihin lukeutuva Nina Hagen saapuu keväällä yhtyeineen Suomeen. 1970-luvun puolivälistä saakka shokeeranneen ja viihdyttäneen Nina Hagen tuo ”Nina Hagen Unplugged & Band” -kiertueensa Helsingin Kulttuuritalolle tiistaina 26. huhtikuuta.

Punk-musiikin äidiksikin tituleerattu Nina Hagen aloitti musiikkiuransa 1970-luvun Itä-Saksasta, mutta valtio karkotti Hagenin perheineen Länsi-Saksan puolelle. Hagen innostui Sex Pistolsista ja The Clashista vieraillessaan Lontoossa ja löysi ilmaisulleen musiikillisen lähtökohdan. Hagen on lisännyt pitkän uransa aikana punkin perustuksiin monenlaisia uuden aallon kokeiluja aina glam- ja taiderockiin saakka. Musiikkinsa lisäksi suorapuheinen tähti tunnetaan varsin teatraalisiksi yltyvistä esiintymisistään ja näyttävästä tyylistään.

Omintakeisesta äänenkäytöstään tunnettu Nina Hagen julkaisi tuoreimman albuminsa Volksbeat vuonna 2011. Englanninkielistä materiaalia Hagen on levyttänyt viimeksi vuonna 2010 Personal Jesus -albumillaan. Albumi on sekoitus bluesia, rockia ja gospelia. Hagen kertoo, että tahtoo ihmisten tuntevan ja muistavan hänet ennen kaikkea laulajana ja taiteilijana, eikä vain ”Sex, Drugs and Rock ’n’ Roll”-viittaa kantavana punkin kuningattarena. Nina Hagen on tehnyt taannoin myös yhteistyötä suomalaisen Apocalyptican kanssa Rammstein-coverilla Seemann.