Miljoonasade Tallinnaan – Laulaja Heikki Salo vieraili nimikkohuoneessaan – Radio Nostalgia

Miljoonasade Tallinnaan – Laulaja Heikki Salo vieraili nimikkohuoneessaan

Virossa jo 30 vuoden ajan suurta suosiota nauttinut Miljoonasade konsertoi Tallinnassa muutaman viikon kuluttua 6. lokakuuta. Yhtyeen solisti vieraili juuri Tallinnassa antaen haastatteluja paikalliselle medialle. Haastattelut tehtiin yhtyeen omassa nimikkohuoneessa Viru-hotellissa, jossa Salo signeerasi nimikirjoituksensa huoneen seinän Miljoonasateen ”Ikäväni Tallinnaan” -sanojen viereen.

– Olen äärimmäisen innoissani tulevasta konsertista. On hienoa, että saimme asian onnistumaan juuri nyt, kun Viro juhlii satavuotista itsenäisyyttään, Heikki Salo toteaa.

Miljoonasade – Ikäväni Tallinnaan 1988-2018 -niminen konsertti pidetään Tallinnan rockpyhätössä, Rock Cafessa. Lippuja myyvät Matkavekka sekä Piletilevi-lippukauppa, joka palvelee myös suomalaisia asiakkaita niin Virossa kuin netissä.

– Bändimme on nyt kovemmassa vedossa kuin koskaan. Miljoonasade lopetti toimintansa 2009, mutta palasimme 2014. Nyt jokainen päivä tässä bändissä on meille kuin lahja, ja erityisen suuri lahja on päästä keikalle Tallinnaan, Salo jatkaa.

– Tallinnan keikkamme sisältää kaksi settiä. Luvassa on myös todellinen arkistojen aarre, eli videotaltiointia Miljoonasateen 30 vuotta vanhasta Tallinnan-konsertista, Heikki Salo kertoo.

Tallinnan konsertti on myös eräänlainen kenraaliharjoitus Miljoonasateen alkuvuodelle, joka tulee olemaan bändille erityisen kiireinen. Yhtyeeltä ilmestyy tammikuussa akustinen CD-levy ja DVD-levy sekä historiikkikirja, joka käy läpi yhtyeen koko uran ja luotaa myös tulevaisuuteen. Lisäksi Miljoonasade lähtee Suomessa ensi vuoden alussa akustiselle kiertueelle, joka jatkuu myöhemmin keväällä konserttisalikonsertteina.

Miljoonasade nousi niin kutsutun laulavan vallankumouksen aikana 1980-luvun lopussa yhdeksi Viron tunnetuimista ja suosituimmista ulkomaisista yhtyeistä. Erityisen suosituksi Virossa tuli vuonna 1986 julkaistu Lapsuuden sankarille (Lennä Juri Gagarin) -kappale, josta on tehty myös viron- ja venäjänkieliset versiot.

Miljoonasade esiintyi 1980-luvun lopulla Virossa usein, ja yhtye on Virossa yhä erittäin suosittu. Sen kappaleet pyörivät tiuhaan paikallisten radioiden soittolistoilla. Yksi virolaisten suosikeista on Ikäväni Tallinnaan, jonka Miljoonasade julkaisi 1993.

Miljoonasateen edellisestä esiintymisestä Virossa on kulunut jo 30 vuotta.

Miljoonasade yöpyy Tallinnassa tälläkin kertaa samassa hotellissa kuin 30 vuotta sitten, eli legendaarisessa Virussa. Miljoonasateen suosiosta Virossa kertoo se, että Sokos Hotel Virun sisarhotellissa Estoriassa on erityinen Miljoonasateelle pyhitetty hotellihuone.

Miljoonasateen Tallinnan-konsertin järjestävät kaksi Tallinnassa jo 30 vuotta toiminutta suomalaista toimittajaa ja promoottoria, Risto Vuorinen ja Sami Lotila. – Luvassa on konsertti, josta puhutaan vielä 30 vuoden päästä, Vuorinen ja Lotila lupaavat.