Love Records – kaikki singlet osa 3 julkaistaan 9.9. – Radio Nostalgia

Love Records – kaikki singlet osa 3 julkaistaan 9.9.

Love-sinkkujen kaikki puolet syyskuusta 1974 toukokuuhun 1976

Jo pikainen silmäys Love Records – kaikki singlet osa 3 -levyboksin esiintyjä- ja kappalelistaan kertoo, kuinka keskeinen tekijä Love Records oli 1970-luvun puolivälissä suomalaisen populäärimusiikin mahdollistajana. Muutama kiekko menisi sellaisenaan täydestä virallisena Loven Best Of -kokoelmana.

Perättäiset kataloginumerot kertovat levy-yhtiön maagisesta kaudesta, jolloin Love takoi ykkösluokan musiikkinumeroita viikosta ja kuukaudesta toiseen. Jälkikäteen tarkasteltuna on hämmästyttävää, että esimerkiksi Jukka Tolosen Silva The Cat, Wigwamin Freddie Are You Ready, Virtasen Lolita, Juice Leskisen Löyly löiHectorin Menin kipsiin taas sekä monta muuta rock-klassikkoa on julkaistu kaikki toukokuussa 1975. Eikä tämä ole ainoa yhtiön vastaava hittikimara.

Vuosina 1974-1976 Love Records oli huipulla. Taloudellinen menestys oli tuonut mainetta, vetovoimaa ja auktoriteettia. Kriitikkokunta ja suuri yleisö olivat oppineet luottamaan Loven maineeseen: jos levyn kulmassa oli yhtiön kaksoissydänlogo, se oli merkki, että musiikki täytti vissit laatuvaatimukset. Vaikka musiikki olisi edustanut ostajalle vierasta tyylilajia, hän tiesi, että se oli erikseen käsin poimittua.

Paljon teki mahdolliseksi Hurriganesin rockin menestys. Jo yhtyeen ensialbumi Rock And Roll All Night Long oli rikkonut Loven myyntiennätykset, mutta todellinen jackpot oli joulukuussa 1974 ilmestynyt Roadrunner.
Samoihin aikoihin yhtiö sai korjata pitkäjänteisen työnsä hedelmiä. Esimerkiksi vuodenvaihteessa 1974-75 Love julkaisi nipun suomalaisia klassikkolevyjä, joita olivat esimerkiksi Albert Järvisen Ride On, Agit-Propin Laulu kaikille, Pekka Pohjolan Harakka Bialoipokku, Jukka Tolosen The Hook, Virtasen Haloo ja Mikko Alatalon Maalaispoika oon.

Taloudellisen menestyksensä vuosina Love Records ei suinkaan hylännyt juuriaan. Vaikka kärkituotteeksi vaihtui rock, yhtiö panosti yhä tosissaan progeen ja poliittiseen lauluun, joissa Love oli suvereeni ykkösyhtiö. Päinvastoin, Hurriganesin tuottama kassavirta vankisti yhtiön alkuperäistä johtoajatusta joka puolelle katsovasta tuotantopolitiikasta. Tuotantorajoja venytettiin kokeelliseen, klassiseen ja etniseen musiikkiin. Love loi uusia markkina-alueita ja täytti niitä.

Yhtiön periaate oli, että kaikki taloon tuleva raha laitetaan uusiin tuotantoihin. Tämä periaate kävi kohtalokkaaksi muutaman vuoden kuluttua, mutta sitä Atte Blom, taloon Yleltä palannut Otto Donner ja Christian Schwindt eivät voineet taloudellisen menestyksen kynnyksellä vielä sisäistää.

Kuuden cd-levyn kokoelma Love Records – Kaikki singlet on kolmas osa Love Records -sinkkuboksien sarjasta, joka julkaistaan vuoden 2016 aikana. Kokoelmilla soivat kaikki Love-singlet A- ja B-puolineen katalogijärjestyksessä. Se tarjoaa kuulijalle vauhdikkaan musiikkimatkan, sillä ohjelmisto vaihtelee tyylillisesti sekalaisesta sattumanvaraiseen. Se on kuitenkin paras tapa kuunnella levy-yhtiön tuotantoa, joka pyrki laaja-alaisuuteen, ennakkoluulottomuuteen ja rajojen rikkomiseen.
Kokoelmalla on pyritty käyttämään alkuperäisiä Loven singlemasternauhoja niin huolellisesti, kuin se on vain ollut suinkin mahdollista. Jokunen kappaleista on vinyylisiirtoja, joiden teknistä tasoa on kohennettu uusimmalla teknologialla. Kappaleiden ja artistien nimet ovat pääsääntöisesti siinä kirjoitusasussa, kuin ne ovat olleet singlen etiketissä.