Lopettamisajatukset pyörtänyt Michael Bublé Helsinkiin lokakuussa – Radio Nostalgia

Lopettamisajatukset pyörtänyt Michael Bublé Helsinkiin lokakuussa

Grammy-palkittu Michael Bublé valloittaa Helsingin Hartwall Areenan lokakuun 21. päivänä. Esiintyminen on osa vuoden 2019 suurta, ympäri maailman konsertit loppuun myynyttä kiertuetta, joka alkoi jo helmikuun 13. päivänä Floridan Tampasta.

Jo viisi menestyksekästä maailmankiertuetta tehnyt, neljä Grammy-palkintoa vastaanottanut ja yli 60 miljoonaa albumia myynyt Bublé kohtasi suuren perhetragedian heidän pienen poikansa sairastuttua vakavasti kaksi vuotta sitten, ja mies mietti hetken jopa vetäytymisestä musiikkibisneksestä kokonaan.

”Se kokemus antoi minulle todellista perspektiiviä elämään ja muutti täysin näkemykseni siitä, mikä on tärkeää minulle”, Bublé kertoo.

Pikkuhiljaa palo musiikin pariin kuitenkin palasi bänditovereiden kanssa vietetyn vapaa-ajan myötä.

”Luulen, että tarvitsin pienen muistutuksen siitä, miten paljon rakastan musiikin tekemistä. Enää kyse ei ollut siitä, palaanko musiikin pariin, vaan enemmän siitä, että voinko tehdä sen omilla ehdoillani; voinko tehdä rakastamiani kappaleita läheisten ihmisten kanssa siten miten haluan, puhtaasti ilosta ja autuudesta. Kun tiesin sen olevan mahdollista, lähdin siihen täysillä”, Bublé jatkaa.

Uusi studioalbumi on samalla ylistys rakkauden parantavalle voimalle, tässä tapauksessa sekä tekijää että kuulijaa ajatellen. Bublén fanien tuki synkimpinä aikoina kuuluu myös levyllä.

”En ole tuntenut itseäni näin vapaaksi sitten urani alkuaikojen, jolloin en murehtinut tuloksista. Olin ehkä unohtanut sen ilon ja oikean syyn, miksi rakastin tätä niin paljon. Toivon vain, että en olisi tarvinnut näin rajua asiaa saadakseni tämän opetuksen, mutta nyt se meni näin”, Bublé kertoo.

”Läpikäymämme kokemukset antoivat minulle uskoa ihmisiin ja ihmisyyteen. Tunsin itseni siunatuksi monin eri tavoin, ja yksi näistä siunauksista on mahdollisuus tehdä jotain rakastamaani ja vielä mahdollista luoda sillä jotain positiivista maailmaan.”