Legendaarinen Polarvox-levy-yhtiö herää henkiin Tommi Läntisen uutuusbiisin myötä – Radio Nostalgia

Legendaarinen Polarvox-levy-yhtiö herää henkiin Tommi Läntisen uutuusbiisin myötä

Tänään virallisesti julkaistu single Pahaa unta napattiin jo ennen julkaisuaan Yle Suomen soittoon, ja Tommi itse toteaa elävänsä juuri nyt parasta aikaa.

”Kivaa kun tuli 60 täyteen. Pääsee noista lapsentaudeista, heh! Pahaa unta on täysin synergiassa tämän hetkisen vapautumisen  ja muutoksen kokemusteni kanssa. Mukanani on elämänoppia koetusta, nautin juuri tästäkin hetkestä ja huominen tulee vääjäämättä. Muutos on kymmenellä sammunut levy-yhtiö oli aikoinaan muun muassa juuri Läntisen, Boycottin sekä Pelle Miljoonan tuotannon koti. Uuden Polarvoxin primus motorina toimii Finnvoxin moniosaaja Aki Sihvonen, joka on myös levy-yhtiön A&R. Akin kädenjälki näkyy myös Pahaa unta -singlen tuotannossa.

”Sessiot Akin kanssa ovat vauhdikkaita ja ideat syttyvät komeaan tekemisen liekkiin tosta vaan. Meillä oli hieno keskustelu tekstin finesseistä ja se kääntyikin luontevasti parisuhdetematiikasta selviytymiseen ja itsensä löytämiseen. Kun suunta oli selvä, niin prosessi vei miehiä siivillä ja aina ei ollut varma soittaako vääjäämätön ja mukava”, Tommi toteaa.

Samalla Pahaa unta -julkaisu on Läntiselle tietynlainen paluu kotiin. Single on ensimmäinen legendaarisen Polarvox-levy-yhtiön uusista äänitteistä ja paluusta tositoimiin. Alun perin vuonna 1973 perustettu ja vuosituhannen ensimmäisellä ja laulaako miehet vai henki”, Tommi hymyilee ja jatkaa:

”Mulla oli vahva omakohtainen kokemus tukenani, kun äänitimme lauluja. Tunsin olevani oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Akin tuki on korvaamaton, hän on muun muassa erinomainen laulattaja tuottamisesta ja biisinteosta puhumattakaan. Pahaa unta puhuttelee ja avaa minua. Se on enemmän kuin pop-biisi.”