Laulajalegenda Engelbert Humperdinck Suomeen toukokuussa – Radio Nostalgia

Laulajalegenda Engelbert Humperdinck Suomeen toukokuussa

Maailman menestyksekkäimpiin viihdelaulajiin lukeutuva Engelbert Humperdinck saapuu konsertoimaan Suomeen toukokuussa. Tämä legendaarinen tulkitsija nähdään Helsingissä, Finlandia-talossa 8. toukokuuta ja Tampere-talossa 9. toukokuuta. Liput konsertteihin tulevat myyntiin Lippupisteessä maanantaina 25. marraskuuta kello 9.00.

Nykyisin 83-vuotias Humperdinck on yhä ahkera konsertoija. Hän jopa teki hiljattain uransa ensimmäisen musiikkivideon uudesta You-kappaleestaan.

Release Me -hittinsä myötä ympäri maailman tunnetuksi tullut Humperdinck syntyi vuonna 1936 Intian Madrasissa alun perin Arnold George Dorsey -nimisenä. Hän esiintyi aluksi Gerry Dorsey -nimellä, mutta otti 1960-luvun puolivälissä taiteilijanimekseen näyttävämmän Engelbert Humperdinckin kopioituna myöhäisromantiikan ajan saksalaiselta säveltäjältä.

Humperdinck on levyttänyt Release Me -kappaleen Lisäksi lukuisia menestyshittejä, kuten Spanish Eyes, Wonderland by Night, Am I That Easy to Forget ja The Last Waltz.

Engelbert Humperdinckin ura on jatkunut jo kuudella eri vuosikymmenellä ja hän konsertoi yhä ahkerasti. Vuonna 2012 hän edusti Isoa-Britannia Eurovision laulukilpailuissa ja on sittemmin nähty Euroopan lisäksi lavoilla niin Yhdysvalloissa kuin Australiassa.

Vuonna 2014 Humperdinck levytti tupla-albumin Engelbert Calling, jolla hän esitti duettoja muiden legendojen, kuten Charles Aznavourin, Elton Johnin, Willie Nelsonin ja Smokey Robinsonin kanssa.

Kaiken kaikkiaan Engelbert Humperdinckin albumeita on myyty yli 140 miljoonaa kappaletta ympäri maailman. Hän on saanut neljä Grammy-ehdokkuutta, Golden Globe -palkinnon sekä tähdet Hollywood Walk of Famelle ja Las Vegas Walk of Famelle.

Humperdinckin tuoreimmat levytykset ovat syyskuulta, jolloin teki You-videon ja laulun lisäksi oman versionsa Clint Eastwoodin tähdittämässä The Mule -elokuvassa kuullusta Toby Keithin laulusta Don’t Let the Old Man In.

Engelbert Humperdinck on parhaillaan kiertueella Pohjois-Amerikassa, josta hän saapuu keväällä Eurooppaan ja sen myötä konsertoimaan toukokuussa myös Helsinkiin ja Tampereelle.