Kuopiorock juhlii 15 vuotista taivaltaan – Radio Nostalgia

Kuopiorock juhlii 15 vuotista taivaltaan

Kuopion Väinölänniemellä pidettävä Kuopio RockCock –festivaali järjestetään vuonna 2017 jo 15 kertaa. Kuopion matkustajasatamasta alkanut festivaali on kasvanut vuosien varrella Savon suurimmaksi rockjuhlaksi, jonka esiintyjinä on nähty niin kotimaisia kuin ulkomaisia jättiartisteja sekä pienempiä yllättäjiä. Ensimmäiset maistiaiset ensi heinäkuun ohjelmistosta vannovat kotimaisen rock-musiikin nimeen, ja festivaalin vehreissä maisemissa nähdään Michael Monroe, Viikate sekä Popeda.

Michael Monroe tunnetaan energisestä esiintymisestään sekä tarttuvasta stadionrockistaan. Yhtyeen repertuaariin kuuluvat niin uudet Monroe-aikakauden kappaleet  ”Ballad Of the Lower East Side” sekä ”Goin’ Down With This Ship” kuin vanhat Hanoi Rocks –klassikot ”Tragedyn” lailla. Solisti Michael Monroen nimeä kantavassa yhtyeessä esiintyy myös mm. Soundtracker –ohjelmasta tuttu Sami Yaffa.

Festivaalille melankolista rautalankametallia tuo kouvolalainen Viikate. Yhtyeen uusin ”XII – Kouvostomolli” –albumi julkaistiin aiemmin tänä vuonna, ja parhaillaan  orkesteri liikkuu Kotiteollisuuden sekä Stand Up –koomikkojen Niko Kivelän ja Zaanin kanssa yhteisellä Joulupipari 2 –kiertueella.

Kuopiorockin suurimpia yhteislauluhetkiä äijärockin suvereeni kuningas Popeda. Mittavan uran tehnyt yhtye viettää ensi vuonna 40-vuotistaiteilijajuhlaansa, ja tutut kappaleet kuten ”Ukkometso” ja ”Kersantti Karoliina” tulevat taatusti raikaamaan suviyössä. Yhtyeen keulahahmosta, Pate Mustajärvestä, ilmestyi tänä vuonna kirja ”Pate Ikurista”.

Esiintyjäjulkaisujen lisäksi Kuopiorock laskee myyntiin jo perinteiset joululahjaliput. Myyntiin tulee erikoishintainen erä 2 päivän ja 2 päivän vip-lippuja, ja myynti jatkuu 31.12.2016 asti. Liput myy valtakunnallisesti Tiketti ja Lippupiste, paikallisesti Ale Pupi Kuopio ja F-Musiikki. Tämän vuoden uutuuslipputyyppinä perheen pienimmille tulee myyntiin oma lastenlippu myöhemmin keväällä.

Juhlavuosi tulee näkymään festivaalin ohjelmassa ja oheispalveluissa koko vuoden ajan. Ensimmäinen virstanpylväs on oma olut Kuopiorock Lager, joka saapuu kuopiolaisiin kauppoihin ja ravintoloihin 1.12.2016. Myyntiin tulee 15:sta erilaisella etiketillä varustettua olutpulloa – yksi jokaiselle vuodelle. Olut toteutetaan yhteistyössä Iso-Kalla Panimon kanssa.

Festivaalipäällikkö Allu Koskinen on innoissaan omasta  oluesta. ”Olemme jo parin vuoden ajan katselleet, kun muut festivaalit tekevät oluita ja julkaisevat niitä. Me halusimme tehdä sen myös, ja juhlavuoden koittaessa totesimme että nyt on hyvä hetki tehdä se isommin. Jokaisessa pullossa on yhden vuoden tarina, joten teimme tavallaan nestemäisen historiikin”, myhäilee Koskinen.

Etikettihistoriikki tullaan julkaisemaan myöhemmin myös festivaalin nettisivuilla, joten ostopakkoa alkoholijuomaan ei ole.