Konepopin suurnimet Pet Shop Boys ja Hurts yhdistävät taas voimansa – Radio Nostalgia

Konepopin suurnimet Pet Shop Boys ja Hurts yhdistävät taas voimansa

Viime vuonna Turun Linnapuiston loppuun myynyt kaksikko Pet Shop Boys ja Hurts saapuu tänä kesänä Helsingin Kaisaniemeen. In The Park -teemapäiväksi nimetyssä konsertissa hemmotellaan konemusiikin suurnimien ystäviä toden teolla: myös Insomnia- ja God Is A DJ -hiteistään tunnetun Faithlessin Sister Bliss tuo Helsinkiin oman DJ-settinsä, ja samassa paikassa nähdään niin ikään kesän ainoan Suomen-keikkansa tekevä Darude!

Pet Shop Boysin jättihitit, upea ura ja yli 50 miljoonaa myytyä albumia eivät ole saaneet Neil Tennantia ja Chris Lowea lepäämään laakereillaan, vaan kaksikko on julkaissut uutta materiaalia läpi myös uuden vuosituhannen. Pet Shop Boys tuo Kaisaniemeen tullessaan upean valoshown, jonka välkkeessä esimerkiksi It´s a Sin, West End Girls ja Always On My Mind kaikuvat keskellä pääkaupunkia hämärtyvässä elokuun yössä.

Pet Shop Boys on konepopin uudistaja, joka on – jos mahdollista – ollut entistäkin avarakatseisempi tekemisissään tällä vuosituhannella, esimerkiksi laittaen uuteen uskoon  Trafalgar Squarella näytetyn Panssarilaiva Potemkin -elokuvan musiikin.

”Pet Shop Boys on jatkuvasti kehittyvä projekti, jossa sisällön laadulla on aina väliä. Tietenkin tähän aikaan mahtuu jaksoja, jolloin olemme olleet enemmän tai vähemmän suosittuja, mutta loppupeleissä kyse on luovasta projektista, jossa voi löytää itsensä soittamassa Panssarilaiva Potemkinin musiikkia tai Top Of The Popsin ykkössijalta – ja nämä ovat kummatkin yhtä tärkeitä asioita”, Neil Tennant kertoo kotisivujensa pitkässä haastattelussa.