Kivikasvot kiertueelle 100-vuotisen Suomen kunniaksi – Radio Nostalgia

Kivikasvot kiertueelle 100-vuotisen Suomen kunniaksi

Suomalaisen TV- ja estradiviihteen legendaarinen kokoonpano, Kivikasvot, palaa syksyllä konserttilavoille kunnioittamaan satavuotiasta Suomea.

Satumaani Suomi -niminen kiertue käynnistyy 14. lokakuuta Turusta ja päättyy 2. joulukuuta Helsinkiin. Muut esityspaikat ovat Kuopio, Hämeenlinna, Tampere ja Lahti. Kiertueen liput maksavat alkaen 36 euroa, ja ne ovat jo myynnissä lippukaupoissa.

Kivikasvojen Satumaani Suomi -kiertue tarjoaa riemukkaan show’n, jossa on lukuisten lauluesitysten lisäksi sydänlämpöistä nostalgiaa, riemukasta huumoria sekä loistokkaita tanssinumeroita. Konsertin kesto on 2,5 tuntia väliaikoineen. Kiertue kuuluu Suomi 100 -juhlavuoden viralliseen ohjelmaan.

Kiertueella ovat mukana alkuperäisistä Kivikasvoista laulaja-säveltäjä Matti ”Fredi” Siitonen sekä näytelmäkirjailija-ohjaaja Ismo Sajakorpi. Tuoreimpia Kivikasvoja ovat vuodesta 2009 ryhmään kuulunut oopperabaritoni Henrik Lamberg sekä lukuisista musikaali-, operetti- ja oopperarooleistaan tunnettu Ilkka Hämäläinen.

Kivikasvot sai alkunsa RUK:n kurssista 118 runsaat 50 vuotta sitten. Koko kansan tietoisuuteen tämä suosikkikvartetti nousi MTV:n Kivikasvot Show –ohjelmien kautta, joita ryhmä teki 25 vuoden aikana yhteensä lähes sata kappaletta. Parhaimmillaan 1970-luvulla Kivikasvojen jokakuukautista TV-show’ta katsoi yli 2,5 miljoonaa suomalaista. Kivikasvot oli 1970- ja 1980-luvuilla myös Suomen ylivoimaisesti suosituin yökerhojen esiintyjäryhmä.

Kivikasvojen perinteiset konserttikiertueet alkoivat Finlandia-talon estradilta syksyllä 1973 ja ovat nyt jo jatkuneet jo yli 40 vuotta.

– Ehdimme jo juhlia jäähyväisiämme jokin aika sitten, mutta päätimme nousta konserttilavoille vielä kerran yleisön pyynnöstä, kertoo Ismo Sajakorpi, kiertueen käsikirjoittaja ja yksi Kivikasvojen perustajajäsenistä. – Tämänkertainen esityksemme tarjoaa vastauksia moniin maamme kuohuvan historian arvoituksiin, kuten siihen kuinka salakuljettajien kuningas Algot Niska aloitti pirtu-uransa ja keitä salaisia vieraita Urho Kekkonen tapasi elokuussa 1968, Sajakorpi paljastaa.

Kivikasvojen esiintymistä täydentävät Hot Clubin tanssiryhmä sekä Kimmo Leppälän suuri SuomiFinland–orkesteri, jotka antavat Kivikasvot Show´lle vauhdikkaan ja näyttävän kansainvälisen silauksen.

Kivikasvojen Satumaani Suomi -kiertue:

La 14.10. Konserttitalo, Turku (klo 19.00)

La 21.10. Musiikkikeskus, Kuopio (klo 17.00)

La 28.10. Verkatehdas, Hämeenlinna (klo 17.00)

La 11.11. Tampere-talo, Tampere (klo 19.00)

La 25.11. Sibeliustalo, Lahti (klo 19.00)

La 2.12. Finlandia-talo, Helsinki (klo 19.00)