Juttutuokio Iron Maidenin Bruce Dickinsonin kanssa Kultsalla? – Radio Nostalgia

Juttutuokio Iron Maidenin Bruce Dickinsonin kanssa Kultsalla?

Omaelämäkerta tuo legendan puhekeikalle Helsinkiin kuukauden kuluttua

 

Iron Maidenin laulaja Bruce Dickinson saapuu Suomeen 15. tammikuuta What Does This Button Do? -elämäkertansa tiimoilta, ja kaksiosaisessa illassa on luvassa myös mukava jutustelutuokio, johon myös yleisö pääsee osallistumaan omine kysymyksineen.

Rehellinen ja uskomaton tarina tähteydestä sekä musa-alasta kaikkine karvoineen on vienyt Dickinsonia nyt ympäri maailman, ja Helsingissä Kulttuuritalolla nähtävä ilta on viimeinen keikka Skandinaviassa – viime viikolla Bruce nähtiin vierailemassa Norjassa, Islannissa ja Ruotsissa.

Brucea on pyydetty jo parin vuosikymmenen ajan avaamaan muistelmiaan, mutta ajankohta ei ole tuntunut aiemmin oikealta. Sairastuminen kurkkusyöpään kuitenkin muutti tilanteen.

”Kun se oli selätetty, ajattelin, että tämä oli ehkä tarkoitettu näin. Se ei ole ollenkaan huono kirjan päätös, joskaan en ole ajatellut lähteä täältä vielä toviin. Kyse on kokonaan uuden luvun aloittamisesta elämäsäni. Ajattelin, että jos minulla on kirjaan loppu, alun saaminen kasaan on aika helppoa,” Bruce Dickinson kertoi Rolling Stone -lehdelle.

Legenda on aina viihtynyt Suomessa ja tamperelainen Aamulehti kertoikin taannoin miekkosen pitävän rennosta meiningistä:

”Euroopassa vain hölmöt, julkisuudenhakuiset ihmiset haalivat ympärilleen turvamiehiä näyttääkseen tärkeiltä. Ne samat ihmiset ajelevat jollain limusiineilla ympäriinsä, enkä minä ole sellainen. Menen pubiin oluelle ja saan juoda tuoppini rauhassa. Tamperelaisten baarien nimiä en tosin muista, mutta ehkä se johtuu siitä, että olen onnistunut juomaan tarpeeksi monta tuoppia.”

Kulttuuritalon What Does This Button Do? -illan järjestää Suomen suurin raskaaseen musiikkiin keskittynyt ja esimerkiksi Tuska Festivalin taustalla vaikuttava tapahtumatuotantoyhtiö Finnish Metal Events.