Jukka Kuoppamäeltä uutta musiikkia – Radio Nostalgia

Jukka Kuoppamäeltä uutta musiikkia

Saksan Kölnissä vakituisesti asuvalle, Suomen sinivalkoisimmalle äänelle, taiteilija Jukka Kuoppamäelle kuluva vuosi 2016 on juhlavuosi säveltäjänä. Tasan 50 vuotta sitten, 1966 ilmestyi hänen ensimmäinen omista lauluista koostuva LP:nsä Mitä kansa haluaa. Parhaillaan Jukka tuottaa Esa Niemisen kanssa uutta albumia Sony Music Finlandille. Nimikappale Miehen tie ilmestyy sähköisenä singlenä tänään ja varsinainen albumi näkee päivänvalon syksyllä.

Jukka Kuoppamäki valottaa tulevaa:

– Albumin kappaleet ovat menevää country-rokkia, mukana on myös muutama balladi – “Parasta Kuoppamäkeä” totesi eräs avausraidan kuullut.

Jukka Kuoppamäki aloitti esiintymiset Suomessa maaliskuussa Mies ja kitara -kiertueen merkeissä ja seuraavat esiintymiset on vuorossa huhti-toukokuussa konserttitaloissa Riku Niemi Orchestran kanssa.

Heinäkuun 7. päivä on vuorossa esitelmä Ihmiskunta ja tulevaisuuden haasteet Ultra-päivillä, Kuortaneella. Samassa yhteydessä julkaistaan Rocket Recordsin tuottamana erikoiskokoelmalevy Valkoinen lilja, joka sisältää Jukan 24 esoteerista laulua 70-luvulta.

– Ultra-päiviltä suuntaankin sitten suoraan Seinäjoen Tangomarkkinoille. Tangoilla esiinnyn mm. Tangokadulla ja vedän yhteislaulutuokion. Tangomarkkinoiden jälkeen vietän lomaa Porvoon edustalla olevalla Emäsalon saarella ja kesän viimeinen esiintyminen, yhteislaulutilaisuus, on luvassa 23. heinäkuuta Saarijärvellä ”Tammerkosken sillalla” -malliin, Jukka kertoo.

Jukka kirjoittaa uutta kirjaa – totuuden etsijän käsikirjaa, säveltää ja harjoittelee uusia ohjelmistoja, eli mielekästä toimintaa riittää.

Jukka on edelleen hyvin luomisvoimainen lauluntekijä, jolta syntyy joka kuukausi pari uutta laulua.

– Jos osaisi kirjoittaa vain joka sadannen, niin siinä säästyisi paljon paperia ja mustetta. Mutta mehän tiedämme, ettei elämä niin mene. Jos joka laulu olisi hitti, niin ei niistä osaisi niin iloitakaan, kuten esimerkiksi kahdesta suurimmasta: Anna mulle tähtitaivas ja Satulinna, pohtii Jukka Kuoppamäki.

Lähde: www.auraviihde.fi/kuoppamaki

Kuva: Hans Andersson