Ilkka Vainio julkaisee uransa ensimmäisen soololevyn – Radio Nostalgia

Ilkka Vainio julkaisee uransa ensimmäisen soololevyn

Musiikkimaailman moniottelija Ilkka “Ile” Vainio avaa ensimmäistä kertaa pelin sooloartistina, kun hänen debyyttialbuminsa Villi pyhäpoika julkaistaan tänään perjantaina 8. heinäkuuta.

– Olen vuosikymmeniä tehnyt muille lauluja, mutta samalla esiintynyt itse lukuisissa juhlissa ja tehnyt kappaleita mittatilauksena. Sana on pikkuhiljaa levinnyt ja ihmiset halunneet kuulla lisää esityksiäni. Lopullinen rohkaistuminen sooloalbumin julkaisuun tuli Timo Kiiskisen kanssa tekemäni Ystävän risti -laulun myötä. Kappale on soinut noin sadassa kirkossa ja tuhannessa kapakassa, ja partio vaati tulkintojani lisää, Ilkka Vainio valottaa soolouransa taustoja.
ile-www-2300x900px-vpp6

Villi Pyhäpoika -levy on Veteranoon ja Vapahtajaan uskovan miehen käyntikortti, mutta samalla taiteilija Ilkka Vainion esittely. Albumilla soittaa 15 huippumuusikkoa, ja Ilen arvomaailma on tulkittavissa levyn 11 kappaleen jokaisessa lauseessa.

Hiltunen ja Eeva suutelee (On paha, hetken hyvä) on julistus rakkauden voimasta. Vahva side vuonna 2010 menehtyneen Kari Tapion kanssa on ikuistettu Ystävän risti -kappaleeseen. Kari Tapion pojan Jani Jalkasen kanssa laulettu Toiset on luotuja kulkemaan on romanttinen kulkurilaulu, mutta myös täynnä yksinäisen taivaltajan haikeutta.

Toiset on luotuja kulkemaan ja Sellaista elämä on ovat levyn lauluista Ilkka Vainion isän, edellisen polven mestarisanoittaja Juha Vainion sanoituksista.

Ilkka ”Ile” Vainio on kirjoittanut satoja laulutekstejä, joista monista on tullut ikivihreitä. Niitä ovat levylle tulkinneet kymmenet kunnioitetut ja ihaillut artistit ja yhtyeet Kari Tapiosta Paula Koivuniemeen ja Nylon Beatiin.

Ennen omaa esiintyvän taiteilijan uraansa Ile Vainio on toiminut paitsi sanoittajana ja kustantajana, myös tärkeänä tukihenkilönä monille muille artisteille.