Heviveteraani URIAH HEEP jyrää stadissa – Radio Nostalgia

Heviveteraani URIAH HEEP jyrää stadissa

Kitaristi Mick Boxin johtama Uriah Heep on ollut suomalaisten rock- ja hevimusiikin ystävien kestosuosikki jo viisi vuosikymmentä. Tuskinpa mikään muu kansainvälisesti menestynyt huippubändi on keikkaillut ja konsertoinut maassamme yhtä usein kuin juuri Uriah Heep. Vuonna 1969 Lontoossa perustetun yhtyeen historian ensimmäinen Suomen vierailu tapahtui Ruisrockissa, Turussa elokuussa 1972 ja viimeisin joulukuussa 2018.

Jos joku kysyisi minulta kuinka monta kertaa Uriah Heep on käynyt Suomessa, niin vastaisin, etten tiedä. En ole pitänyt lukua, mutta monen monta kertaa. Ja aina yhtä mielellään, sillä Suomella ja suomalaisilla faneilla on jo vuosikymmenet ollut ihan oma, erityinen paikkansa sydämessäni, Mick Box kertoo.

Helsingin Kulttuuritalossahan me olemme esiintyneet jo joskus 1970-luvulla. Varmasti parikin kertaa. Ja Helsinki on tietysti tullut hyvin tutuksi vuosien aikana. Siellä meillä on paljon faneja ja ystäviä. Mahtavaa esiintyä jälleen nimenomaan Helsingissä, kun niin usein me olemme vain piipahtaneet siellä matkalla jonnekin festivaaleille.

Tällä turneella Uriah Heep konsertoi kymmenellä eri paikkakunnalla ympäri Suomea viihtyisissä ja akustisesti laadukkaissa bile- ja konserttisaleissa. Osa konserteista on jo myyty loppuun!

Katso Mick Boxin videotervehdys suomalaisfaneille:

 

”EI AIKOMUSTAKAAN HELLITTÄÄ TAHTIA…”

Viiteenkymmeneen vuoteen on tietysti mahtunut lukuisia miehistömuutoksia, mutta suosioon se ei ole juurikaan vaikuttanut. Maailman ahkerimpien rock-yhtyeitten joukkoon kuuluva Uriah Heep levyttää ja kiertää maailmaa yhä edelleen lähes kahdensadan keikan vuositahdilla.

Keikkojen määrä saattaa tämän ikäiselle bändille kuulostaa paljolta , mutta me nautimme keikkailusta. Me olemme siinä etuoikeutetussa asemassa, että me saamme tehdä työksemme sitä, mistä eniten pidämme eikä meillä totisesti ole aikomustakaan hellittää tahtia tai siirtyä eläkkeelle,  sanoo kesäkuussa 72 vuotta täyttänyt Mick Box.

Esikoisalbumin ”Very ’Eavy… Very ’Umble” (1970) ja viimeisimmän ”Living the Dream” (2018) väliin mahtuu peräti 26 studioalbumia live- ja kokoelmalevyistä puhumattakaan. Levyjen yhteenlaskettu myyntimäärä ylittää huikeat 45 miljoonaa kappaletta.

Suurimmat ja toivotuimmat hitit löytyvät yhtyeen uran alkuajoilta: ”Gypsy”, ”Easy Livin’”, ”Look at Yourself”, ”Bird of Prey”, ”July Morning”, ”Stealin’” ja tietysti ”Lady in Black”…

Tsekkaa Uriah Heepin viimeisin video ”Knocking At My Door”:

 

Uriah Heep vuosimallia 2019 soittaa kokoonpanossa: Mick Box – kitara & laulu, Bernie Shaw – laulu, Phil Lanzon – kosketinsoittimet, laulu, Russell Gilbrook – rummut, laulu ja Davey Rimmer – basso.

 

MELROSE LÄMPPÄRINÄ HELSINGISSÄ

Tokelan (laulu & kitara), Roger Niemisen (basso) ja Jami Haapasen (rummut) muodostama tehotrio Melrose toimii konsertissa Uriah Heepin ’lämmittelijänä”.

Melrose on kuulunut suomalaisen rockin ikoneihin jo vuodesta 1981. Trio tunnetaan erityisen loistavasta livemeiningistä, joka tehoaa yleisöön pajasta ja paikasta riippumatta.