Harvinainen kuorovierailu Teksasista – Ilmaiskonsertti heinäkuussa Helsingissä – Radio Nostalgia

Harvinainen kuorovierailu Teksasista – Ilmaiskonsertti heinäkuussa Helsingissä

Helsingissä saadaan kokea heinäkuussa harvinainen kuorovierailu, kun maineikas teksasilainen Austin Chorus saapuu konsertoimaan maahamme. Kuoro esiintyy Temppeliaukion kirkossa 12. heinäkuuta osana Pohjois-Euroopan kiertuettaan. Tätä 40 laulajan kuoroa johtaa sen taiteellinen johtaja Ryan Heller. Konserttiin on vapaa pääsy.

Vuonna 1965 perustettu Austin Chorus on voittanut lukuisia kuorokilpailuja ja palkintoja Yhdysvalloissa. Vuonna 2014 kuoro muun muassa sai Chorus America/ASCAP Alice Parker –palkinnon parhaasta nykymusiikin esityksestään. Kuoron ohjelmisto koostuu oman aikamme säveltäjien teosten lisäksi vanhojen mestarien lauluista.

Austin Chorus -kuorossa on mukana kokonaisuudessaan 180 laulajaa, mutta Suomeen se saapuu 40-henkisenä kamarikuorona. Helsingissä kuullaan mm. Erik Esenvaldsin, Ola Gjeilon ja Gwyneth Walkerin lauluja.

Ryan Heller on toiminut Chorus Austinin johtajana vuodesta 2009. Hän on johtanut lukuisia kokoonpanoja mm. Carnegie Hallissa, Lincoln Centerissä ja Chicagon Konserttitalossa. Hän on myös johtanut kuoroja kiertueilla eri puolilla Eurooppaa ja Aasiaa.

Austin Chorus saapuu nyt ensimmäistä kertaa Suomeen heinäkuussa. Tähän Temppeliaukion kirkossa tiistaina 12.7. kello 19.00 alkavaan konserttiin on vapaa pääsy.

Konsertin tuottaa Perform International.