Haminan Yöt kaupunkifestari lauantaina Bastionissa – Radio Nostalgia

Haminan Yöt kaupunkifestari lauantaina Bastionissa

Kaakkois-Suomen suosituin kaupunkifestivaali Haminan Yöt järjestetään perinteiseen tapaan ensi lauantaina, 10. päivä kesäkuuta keskellä kaupunkia, historiallisen Hamina Bastionin turvallisten kivimuurien suojassa.

Suurella telttakatoksella varustettu Bastioni on tilaratkaisultaan, puitteiltaan ja tunnelmaltaan Suomen ylivoimaisesti parhaimpia ja tarkoituksenmukaisimpia konserttiareenoita!

YHTÄ KOVATASOISTA ROCK-KATTAUSTA EI NÄHDÄ MUUALLA SUOMESSA

”Haminan Yöt –tapahtumissa on totuttu näkemään menestyviä ja valovoimaisia artistivieraita, joten perinteet velvoittavat. Tällä kertaa me tarjoamme tiiviin rautaisannoksen laaturockia, josta vastaavat niin kansainväliset legendat kuin kotimaiset ikonitkin,” kertoo järjestelyistä vastaavan Eastway Liven toimitusjohtaja Juha Hytti.

”Ensi lauantaina järjestettävä Haminan Yöt on vahvasti rock-vetoinen ’entisten nuorten sävellahja’ livenä. Tämä traditionaalisen rockin mega-paketti on poikkeuksellisen tuhti ja tasokas, tulvillaan tuttuja tähtiä ja hittejä, nostalginen ja muistoja herättävä. Yhtä kovatasoista rock-kattausta ei ole mahdollisuus nähdä millään muulla kesäfestarilla Suomessa. Odotamme ’entisten nuorten’ ja perinteisen rockin ystävien ympäri maata saapuvan nyt lauantaina Haminaan.”

AIKATAULU

16.00 Portit auki

17.00 – 18.00 Remu & Hurriganes

18.30 – 19.45 Slade

20.15 – 21.30 Nazareth

22 – 23.15 Suzi Quatro

23.45 – 01.00 Popeda

(Huom! Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.)

 

ARTISTIT

 

SUZI QUATRO

Naisista puhuttaessa ei yleensä ole tapana puhua iästä, mutta rock-legendan kohdalla se sallittakoon. Detroitissa, Yhdysvalloissa syntynyt, mutta Lontoossa vuonna 1973 kansainvälisen läpimurtonsa tehnyt Suzi Quatro täyttää juuri Haminan vierailunsa aattona, 3. päivä kesäkuuta, 67 vuotta.

Laulaja-basisti Suzi Quatron läpimurtohitti oli kuuluisan englantilaisen musiikintekijäkaksikon Chinn & Chapmanin säveltämä ja sanoittama ”Can The Can”, joka on myynyt noin 2,5 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti.

Suzi Quatron muita hittejä vuosien varrelta ovat muun muassa ”48 Crash”, ”Devil Gate Drive”, ”Daytona Demon”, ”The Wild One”, ”Mama’s Boy”, ”Rock Hard” ja mahtava duetto “Stumblin’ In” yhdessä entisen Smokie-solistin Chris Normanin kanssa. Kaiken kaikkiaan hänen levyjään on myyty yli 55 miljoonaa kappaletta.

Quatro on syntynyt musikaaliseen perheeseen, jossa niin isä, äiti kuin kolme siskoa ja velikin kaikki soittivat jotain instrumenttia. Debyyttinsä Quatro tekikin soittamalla bongo-rumpuja isänsä jazz-yhtyeessä nimeltä Art Quatro Trio.

Suzi Quatro on nähty myös monissa suosituissa, Suomessakin esitetyissä tv-sarjoissa kuten Happy Days (Onnen päivät) yhdessä Fonzien (Henry Winkler) ja Ritchie Cunninghamin (Ron Howard) kanssa ja Absolutely Fabulous (Todella upeeta) yhdessä Patsyn (Joanna Lumley) ja Edinan (Jennifer Saunders) kanssa sekä Dempsey and Makepeace (Taistelupari) ja Midsomer Murders (Midsomerin murhat).

Pari vuotta sitten Suzi Quatro teki 23 konserttia käsittävän kiertueen Australiassa, ja myi kaikki esiintymispaikat loppuun.

Viime aikoina Quatro on tehnyt musiikkia yhdessä Sweet-yhtyeen entisen kitaristin Andy Scottin ja Slade-yhtyeen rumpalin Don Powellin kanssa. Trio toimii nimellä QSP.

Ikinuoren rokkarin Suzi Quatron kuuluisa mietelause kuuluu seuraavasti:

”I will retire when I go onstage, shake my ass, and there is silence.”

 

NAZARETH

Nazareth muistettaneen parhaiten huhtikuussa 1975 julkaistusta cover-hitistään ”Love Hurts”, jonka alkuperäisestä versiosta vastasi amerikkalainen The Everly Brothers.

Nazarethin ystäville juuri tuo 1970-luvun tuotanto on lähellä sydäntä: Esikoisalbumi Nazareth (1971), ”Exercises” (1972), ”Razamanaz” (1973), ”Loud’nProud (1973), ”Rampant” (1974), ”Hair of the Dog” (1975) ja ”Close Enough for Rock’n’Roll” (1976). Kaiken kaikkiaan Nazareth on julkaissut liki kolmekymmentä albumia, joista viimeisin on vuonna 2014 ilmestynyt ”Rock’n’roll Telephone”.

Yhtyeen hittivalikoimaan kuuluvat Love Hurts –superhitin lisäksi muun muassa ”Broken Down Angel”, ”Bad Bad Boy”, ”This Flight Tonight”, ”My White Bicycle”, ”Hair of the Dog” (tunnettiin kertosäkeensä takia myös nimellä ”Son of a Bitch”) ja ”Dream On”.

Nazareth perustettiin joulukuussa 1968 Dunfermline –nimisessä pikkukaupungissa, Skotlannissa. Alkuperäisen kokoonpanon muodostivat laulusolisti Dan McCafferty, jonka raspikurkkuääni oli yhtyeen tavaramerkki, kitaristi Manuel ”Manny” Charlton, basisti Pete Agnew ja rumpali Darrell Sweet.

Vuonna 1970 yhtye muutti Dunfermlinestä, Skotlannista Lontooseen, Englantiin esiintyen muun muassa Deep Purplen lämmittelijänä.

Pitkäikäinen yhtye on vuosikymmenten aikana luonnollisesti kokenut monia miehistömuutoksia, joista merkittävin oli laulusolisti McCaffertyn lähtö yhtyeestä vuonna 2013 huonon terveydentilan takia.

Haminassa ensi kesänä nähtävää Nazareth-kokoonpanoa johtaa alkuperäisjäsen, basisti Pete Agnew. Yhtyeen laulusolistina on vuodesta 2015 lähtien toiminut Carl Sentence (ex- Persian Risk, Geezer Butler Band ja Krokus). Kitaraa yhtyeessä soittaa vuodesta 1994 mukana ollut Jimmy Murrison ja rumpuja vuodesta 1999 kokoonpanoon kuulunut Lee Agnew.

 

 

SLADE

Slade on brittiläinen, vuodesta 1966 vuoteen 1991 tunnetuimmassa kokoonpanossaan ympäri maailmaa vaikuttanut yhtye. Tyylillisesti tuolloin puhuttiin glam rock / hard rock / pop rock –yhtyeestä

Sladen ikivihreisiin kuuluvat muun muassa läpimurtohitti vuodelta 1971 “Get Down and Get With It”, “Coz I Luv You”, “Look Wot You Dun”, ”Mama Weer All Crazee Now”, ”Gudbuy T’Jane”, ”Cum On Feel the Noize”, ”Far Far Away”, ”My Oh My” ja ”Run Runaway”. Listalle on syytä lisätä myös Sladen jouluinen perinnehitti, tarttuvaakin tarttuvampi “Merry Xmas Everybody”, jonka britit kaivavat naftaliinista joulu joulu jälkeen vielä tänäkin päivänä.

Laulujen sanoissa kuuluu ja nimissä näkyy väkevä Birminghamin murre eli Brummie. Slade on kotoisin parinkymmenen kilometrin päässä Birminghamista sijaitsevasta Wolverhamptonin kaupungista.

Yhtyeen alkuperäiseen kokoonpanoon kuuluivat kitaristi Dave Hill ja rumpali Don Powell, basisti Jim Lea sekä silinterihatustaan kuuluisa laulaja-kitaristi Noddy Holder. Holderilla oli tapana kiinnittää silinterihattuunsa peilejä, jotka sitten lavalla esiintyessä synnyttivät jännittävän valokiilan valonheittimen osuessa niihin.

Slade keikkaili samalla kokoonpanolla liki 30 vuotta. Vuosien saatossa yhtyeen suosio kuitenkin laantui ja erinäiset vastoinkäymiset seurasivat toisiaan. Huhtikuussa 1991 Slade teki viimeisen keikkansa alkuperäisellä kokoonpanollaan.

Vuonna 1993 Dave Hill ja Don Powell perustivat Slade II –yhtyeen, johon Jim Lea ja Noddy Holder eivät halunneet liittyä mukaan. Vuonna 2002 kokoonpano kuitenkin Holderin ja Lean suostumuksella sai jättää järjestysluvun nimen perästä pois, ja nykyisin yhtye tunnetaan jälleen nimellä Slade.

Haminaan saapuvassa Slade-kokoonpanossa esiintyvät kitaristi Dave Hillin ja rumpali Don Powellin lisäksi Mal McNulty, laulu ja kitara sekä John Berry, basso ja viulu.

 

POPEDA

Popeda ei ole ainoastaan suomalainen rock-yhtye, vaan käsite suomalaisessa musiikkimaailmassa. Yhtye perustettiin vuonna 1977 Tampereella.

Popedan alkuperäisen kokoonpanon muodostivat laulaja Pate Mustajärvi, kitaristit Ari Puukka ja Arwo Mikkonen, bassokitaristi Ilari Ainiala sekä rumpali Kai Holm. Mittavan ja menestyksellisen uransa aikana Popeda on kokenut lukuisia kokoonpanovaihdoksia. Alkuperäisistä muusikoista jäljellä on enää vain Pate Mustajärvi. Mustajärven lisäksi nykyisessä kokoonpanossa vaikuttavat kitaristi Costello Hautamäki, bassokitaristi Jyrki K. Melartin, pianisti Pate Kivinen sekä rumpali Lacu Lahtinen.

Popeda on julkaissut mittavan uransa aikana 19 studioalbumia, kolme livealbumia, kuusi kokoelma-albumia sekä kaksi DVD:tä ja valtavan määrän singlejä. Yhtyeen tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa Kuuma kesä, Tahdotko mut tosiaan, Kersantti Karoliina, Matkalla Alabamaan, Kaasua, komisaario Peppone, Punaista ja makeaa, Kakskytä centtiä ja Sukset (vaikeata tämä hiihtäminen).

 

 

REMU & HURRIGANES

Remu & Hurriganesin uusi, englanninkielinen albumi Electric Play julkaistiin marraskuussa, viime vuonna.

Hurriganesin viimeisimmästä studiolevystä Hurrygames (1984) on kulunut aikaa huimat 33 vuotta, ja Remun viimeisimmästä englanninkielisestä sooloalbumistakin, Sticks And Stones (2004) jo 13 vuotta.

Uuden albumin myötä Remu is back! Ja sellaisena kuin hänet opittiin tuntemaan alun perin, 1970-luvun alussa: Rocklaulajana, rockyhtyeen kanssa! Vierailevina tähtinä albumilla esiintyvät muun muassa Ile Kallio ja Michael Monroe.

Niin albumilla kuin keikoillakin Remu & Hurriganes kokoonpanon muodostavat Remu Aaltonen, laulu & lyömäsoittimet, Arska Rautajoki, rummut, Nipa Niilola, kitarat & taustalaulu, Antti Rautajoki, kitarat ja Jaska Ylä-Rautio, basso.

Viime Uudenvuoden aattona Remu & Hurriganes esiintyi yhdessä Michael Monroen kanssa Yleisradio järjestämässä Suomi100-konsertissa, jota oli paikan päällä Kansalaistorilla, Helsingissä seuraamassa liki 100 000 henkeä.

 

 

LIPUT

Lipunmyynti: Menolippu ja Ticketmaster Suomi

Ennakkoon: 44,50 euroa.

Portilta: 49,50 euroa.

VIP-liput: 112,90 euroa +alv.24% > 140 euroa

 

Tapahtumaan ei ole ikärajaa. Anniskelualueilla K-18 v.