Erja Lyytisen ja Heikki Silvennoisen laaja yhteiskiertue – Radio Nostalgia

Erja Lyytisen ja Heikki Silvennoisen laaja yhteiskiertue

Suomalaiset blueskitaristit Erja Lyytinen ja Heikki Silvennoinen aloittivat mittavan, peräti 25 paikkakunnan yhteiskiertueen Lohjalta 27.1.2016. Maineikkaat bluesmuusikot matkaavat kuukauden aikana kaikkialle Suomessa ja päättävät kiertueensa Raumalle 25.2.2016. Kiertueen aikana he esiintyvät Uudellamaalla, Keski-Suomessa, Savossa, Karjalassa, Lapissa ja Pohjois-Pohjanmaalla, Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Pohjanmaalla, Hämeessä ja Kymenlaaksossa.

Erja lupaa sähköä ilmaan, sillä he soittavat tuttuja biisejä keikkaohjelmistoistaan. Mukana on myös tuttuja cover-kappaleita sekä molempien omia, ennen kuulemattomia suomenkielisiä kappaleita. Konsertissa kuullaan myös akustinen osuus, jossa Erja ja Heikki taituroivat intiimisti vanhojen soittimien ja tarinoiden kera.

Pitkän linjan muusikko, kitaristi-laulaja, näyttelijä ja koomikko Heikki Silvennoinen on valtakunnallisesti tunnustettu esiintyvä taiteilija, joka näyttelijän kykyjensä lisäksi on ansioitunut myös maailmanluokan blueskitaristina. Silvennoisen esikuvia ovat brittibluesin ikonit kuten Eric Clapton ja Cream, joiden perintö kuuluukin vahvasti Silvennoisen soitossa ja tulkinnassa. Vuosikymmenten varrella Silvennoinen on luotsannut mm. SF-Blues-kokoonpanoa, progressiivisen musiikin edelläkävijää Tabula Rasaa sekä Q-Stone-yhtyettä.

Erja Lyytinen on rakentanut itselleen menestyksekästä uraa kotimaassa ja ulkomailla. Erja valittiin englantilaisen Blues Matters -lehden kriitikoiden äänestyksessä vuoden 2015 parhaimmaksi kansainväliseksi sooloartistiksi. Myös viimeisin julkaisu, kuuluisassa Lontoon 100 Clubilla äänitetty live-albumi Live In London valittiin vuoden 2015 parhaimmaksi kansainväliseksi live-albumiksi. Arvostettu brittiläinen Classic Rock -lehti on kutsunut Erjaa nimellä The Queen of the Slide Guitar. Nimi juontaa juurensa Erjan virtuoosimaisista taidosta, mutta siinä voidaan nähdä myös viittaus hänen edelliseen The Sky Is Crying -studioalbumiinsa. Kyseinen albumi on tribuutti Elmore Jamesille, jota kutsuttiin nimellä The King of the Slide Guitar. Erja kiertää jatkuvasti sekä Suomessa että ulkomailla ja hänellä on vankka suosio ja fanikunta kotimaan lisäksi muun muassa saksankielisessä Euroopassa sekä Briteissä.

Kiertueen tuottaa Bluesland Productions Oy.

Yhtyeessä soittavat:

Erja Lyytinen – laulu ja kitara

Heikki Silvennoinen – laulu ja kitara

Juha Verona – basso

Harri Taittonen – koskettimet & hammond

Kai Jokiaho – rummut

Kiertuepäivät:

27.01. FIN – Lohja, Laurentius-Sali

28.01. FIN – Tammisaari, Karelia-Sali

29.01. FIN – Seinäjoki, Rytmikorjaamo

30.01. FIN – Suolahti, Suolahti-Sali

31.01. FIN – Kajaani, Kaukametsä

02.02. FIN – Espoo, Sellosali

03.02. FIN – Järvenpää, Järvenpää-talo

04.02. FIN – Joensuu, Kerubi

05.02. FIN – Kuopio, Musiikkikeskus

06.02. FIN – Pieksämäki, Poleeni

07.02. FIN – Kiuruvesi, Kiuruvesi-sali

09.02. FIN – Rovaniemi, Korundi

10.02. FIN – Oulu, Teatteri Rio

11.02. FIN – Oulu, Teatteri Rio

12.02. FIN – Ylivieska, Akustiikka

13.02. FIN – Turku, Sigyn-Sali

14.02. FIN – Salo, Teatteri Provinssi

16.02. FIN – Porvoo, Grand

17.02. FIN – Kouvola, Kuusankoskitalo, Voikkaa-Sali

18.02. FIN – Tampere, Tampere-talo

19.02. FIN – Vaasa, Teatteri Ritz

20.02. FIN – Helsinki, Savoy-teatteri

21.02. FIN – Hämeenlinna, Verkatehdas

23.02. FIN – Hyvinkää, Hyvinkääsali

24.02. FIN – Lahti, Sibelius-talo

25.02. FIN – Rauma, Rauma-sali

Kuva: Peero Lakanen