Erja Lyytisen elämäkerta Blueskuningatar julkaistaan 1.11.2019 – Radio Nostalgia

Erja Lyytisen elämäkerta Blueskuningatar julkaistaan 1.11.2019

Musiikkitoimittaja Mape Ollilan kirjoittama elämäkertakirja Erja Lyytinen – Blueskuningatar julkaistaan 1.11.2019. Kirjan julkaisee Docendo. Kirja kertoo Erjan matkasta ja oman paikkansa löytämisestä bluesmaailmassa, jota miehet ovat hallinneet sata vuotta. Kirja kertoo matkan varrella rikotuista lasikatoista, tytöttelystä, raskaista kiertueista, levytyssessiosta useiden eri yhteistyökumppaneiden, legendaaristen soittajien ja teknikkojen kanssa sekä poikkeuksellisen tiiviistä suhteesta omaan fanikuntaansa. Tästä kertovat kirjassa mukana olevat fanien ottamat kuvat keikoista ja lavan takaa.

Blueskuningatar on kaiken kaikkiaan tarina tinkimättömästä ja erittäin lujatahtoisesta ja  lahjakkaasta muusikosta, jonka kova harjoittelu on tuonut hänet pisteeseen, jossa hän nauttii yleisön ja kollegoiden arvostusta. Erja on myös yrittäjä, joka pyörittää omaa levy-yhtiötään ja tuottaa osan keikoistaan itse, minkä lisäksi hän on kaksosten äiti ja yhteishuoltaja.

Erja keikkailee jatkuvasti ulkomailla, minkä lisäksi hän esiintyy jatkuvasti Suomessa konserttisalikiertueilla ja pienillä klubikiertueilla. Erja aloittaa perinteisen joulukiertueensa 28.11. Raumalta ja päättää sen Hyvinkäälle 15.12. Tänä vuonna hänen vierainaan esiintyvät suositut bluesartistit Micke Björklöf ja Marjo Leinonen.