Erja Lyytinen julkaisee uuden studioalbumin Another World – Radio Nostalgia

Erja Lyytinen julkaisee uuden studioalbumin Another World

Erja Lyytinen julkaisee uuden studioalbumin Another World  tämän viikon perjantaina, 12. päivänä huhtikuuta 2019. Kyseessä on Erjan yhdeksäs studioalbumi, joiden lisäksi hän on julkaissut kaksi live-levyä ja ollut mukana yhteislevyillä.

Levyllä vierailee arvostettu kitaristi Jennifer Batten, joka esiintyi juuri Erjan kanssa minikiertueella Suomessa. Jennifer soittaa Snake in the Grass -kappaleella hänelle omaleimaisia tiukkoja ja vaativia kitarariffejä. Slidekitaran mestari Sonny Landreth puolestaan esiintyy nopeatempoisessa Wedding Day -kappaleessa. Kappale kertoo häitään suunnittelevasta naisesta, joka huomaakin, että hänen poikaystävällään on kaksi morsianta.

Levyn sävellykset ja sanoitukset ovat Erjan käsialaa ja amerikkalaista soundia levyyn on saatu miksaamalla se Teksasissa ja masteroimalla Los Angelesissa. Levyn miksaaja Chris Bell on työskennellyt yhdessä mm. The Eaglesin ja Erykah Badun kanssa. Levyllä soittavat Harri Taittonen koskettimissa, Iiro Laitinen rummuissa ja Tatu Back bassossa. Perkussionisti Assefa Abdissa vierailee levyllä useilla kappaleilla.

Another World -levyn taustoista Erja kertoo seuraavaa: “Albumilla on syviä tarinoita ja tunteita, tuntemuksia matkalla kohti uutta, itsensä ja uuden löytämistä, elämän janoa ja rohkeutta mennä eteenpäin. Albumin tekeminen on matka, seikkailu. Sillä on voimaannuttavia kappaleita kaikille, jotka ovat joskus olleet sydän syrjällään, kärsineet ja painineet erilaisten tuntemuksien kanssa tai todistaneet uuden elämän ihmeellistä syntymistä.”

Levy kertoo uskosta ja toivosta tulevaisuuteen: “Albumilla on toivoa ja intohimoa. Kuten pitkän juoksulenkin jälkeen, olo on väsynyt, mutta energisoitunut. Jatkat matkaa niin pitkään kuin pystyt, kunnes saappaat hajoavat. Ja kun ne hajoavat, hommaat uudet. Ja matka jatkuu, avoimen kiinnostuneena uskoen että edessä on jotain suurenmoista ja jännittävää.“

Levyn nimikappaletta Another World Erja taustoittaa seuraavasti: “Kappale sisältää useita merkityksiä. Ensinnäkin, se on rakkaustarina. Lisäksi se kertoo siitä, kuinka tärkeää meidän on olla tietoisia ympäristöasioista. Entä jos jonakin päivänä emme voikaan enää hengittää tällä planeetalla? Biisin viesti onkin se, kuinka voimme selvitä sekä ihmislajina että rakastavaisina maallisen kurjuuden keskellä.”

Erja jatkaa yhtyeensä kanssa Suomen kiertuettaan tällä viikolla Pieksämäellä, Kuopiossa ja Saarijärvellä. Ensi viikolla he esiintyvät risteilyllä ja pääsiäisen jälkeen Lahdessa, Leppävirralla ja Kiuruvedellä.

Erja on siirtynyt viime vuosien ja levyjen aikana vähitellen kohti raskaamman rockin äänimaailmaa, jonka hän on integroinut alkuvuosiensa tyylisuuntaan, klassiseen bluesiin. Siirtyminen on ollut vaiheittaista ja on osa Erjan taiteellista kehitystä, joka jatkuu edelleen. Erja kertookin, että uuden levyn musiikillisessa keskiössä ovat funk, rock, blues ja progressiivinen rock.

Levyn julkaisee Tuohi Records ja sitä jakelee Playground Music.