Eppu Normaali -veistos julkistetaan kansanjuhlassa Ylöjärvellä 29. elokuuta – Radio Nostalgia

Eppu Normaali -veistos julkistetaan kansanjuhlassa Ylöjärvellä 29. elokuuta

Ylöjärven kaupungin tilaama Eppu Normaali -veistos julkistetaan kaikille avoimessa kansanjuhlassa Ylöjärvellä keskiviikkona 29.8.2018. Veistoksen tekee kuvanveistäjä Kimmo Schroderus ja teos sijoitetaan näkyvälle paikalle Ylöjärven kaupungintalon aukiolle.

Julkistamistilaisuus alkaa kello 18 ja sen juontaa toimittaja Arto Nyberg. Paikalla ovat luonnollisesti juhlan päätähdet eli kuvanveistäjä Kimmo Schroderus ja Eppu Normaali -yhtye.

– Toivotamme kaikki Eppu Normaalin ystävät tervetulleiksi Ylöjärvelle, yhtyeen kotikaupunkiin. Luvassa on taatusti ikimuistoinen tilaisuus, kuvailee julkistamisjuhlaa kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto.

Eppu Normaali -veistoksen materiaali on haponkestävä teräs, mutta muuten teos on salaisuus. Se tiedetään, että luvassa ei ole näköisteosta. Veistoksen perusidea on ollut selvä jo hankkeen alusta asti ja se pohjautuu suoraan yhtyeen historiaan.

– Halusimme visuaalisesti merkityksellisen, näyttävän ja aikaa kestävän teoksen. Veistoksen tulee selittää itse itsensä eli sen pitää toimia myös ilman yhteyttä meihin, Eppu Normaalin keulahahmo Martti Syrjä kuvailee.

Kuvanveistäjä Kimmo Schroderus kertoo, että veistoshanke etenee suunnitelmien mukaisesti.

– Aikataulussa ollaan ja valmista vaikuttaisi tulevan. Homman luonteeseen kuuluvat pienet yllätykset ja hankaluudet, eivätkä ne ole estäneet etenemistä.

Eppu Normaali -veistos on hankkeena hyvin poikkeuksellinen. Populaarikulttuuria tai sen edustajia ei ole juurikaan ikuistettu julkisiin taideteoksiin Suomessa.

Veistoksen budjetti on noin 100 000 euroa ja se katetaan pääosin kaupungin saamilla testamenteilla, jotka on osoitettu kulttuuritarkoitukseen.

Artikkelikuva: Harri Hinkka

www.eppunormaali.fi
www.kimmoschroderus.com
www.ylojarvi.fi/eppunormaali
#eppuveistos