Egotripin 25-vuotisjuhlat huipentuvat syksyllä yhteisesiintymisiin sinfoniaorkestereiden kanssa – Radio Nostalgia

Egotripin 25-vuotisjuhlat huipentuvat syksyllä yhteisesiintymisiin sinfoniaorkestereiden kanssa

Tänään julkistetaan esiintymiset Tampereella ja Kuopiossa. Suuria sovituksia ja tunteita sisältäviä yhteisesiintymisiä julkistetaan lisää kevään mittaan.

Tuplaplatinaa, platinaa ja kultaa uransa aikana myynyt Egotrippi juhlistaa 25-vuotista taivaltaan kolmiosaisella kiertueella, joka huipentuu syksyisiin yhteisesiintymisiin sinfoniaorkestereiden kanssa. Luvassa on ainutlaatuiset esiintymiset, kun mm. Älä koskaan ikinä,  Matkustaja ja Unihiekkaa -hiteistään tuttu yhtye kapuaa ensimmäistä kertaa lavalle yhdessä sinfoniaorkesterin kanssa. Näistä harvinaislaatuisista konserteista julkistetaan ensimmäisenä esiintymiset Tampere-talossa yhdessä Tampereen akateemisen sinfoniaorkesterin kanssa 25.11.2018 ja Kuopion musiikkikeskuksessa yhdessä Kuopion kaupunginorkesterin kanssa 5.12.2018. Konserteissa kuullaan noin kahdenkymmenen kappaleen kirjo Egotripin laajasta tuotannosta sovitettuna isolle orkesterille. Tampereen liput tulevat myyntiin tänään ja Kuopion konserttien lipunmyynti alkaa maanantaina 26.3.  Syksyn muista yhteisesiintymisistä sinfoniaorkestereiden kanssa tiedotamme myöhemmin keväällä.

Egotripin kitara- ja lauluvetoinen pop- ja rock- musiikki yhdistettynä kaupunginorkestereiden laajaan äänimaisemaan saa kappaleet nousemaan aivan uusiin tunnetiloihin. Yhdessä näistä elementeistä syntyy suurta tunnetta ja aivan uudenlaisia elämyksiä.  Konserttien taiteellisena johtajana toimii Pessi Levanto ja sovituksia ovat kirjoittaneet alansa parhaat tekijät, kuten Marzi Nyman, Lasse Enersen, Arttu Takalo, Anssi Växby ja Pessi Levanto.

Egotripin Knipi summaa yhtyeen tuntemuksia näin: ”Yhteistyö ison orkesterin kanssa on meille aivan uutta, ja niinpä syksyiset konsertit ovat suuri askel tuntemattomaan. Odotan jännityksellä, mutta erittäin suurella innolla tulevia keikkoja yhdessä Pessi Levannon, Antti Rissasen ja sinfoniaorkestereiden kanssa. Jo nyt kuulemani sovitusluonnostelmat saavat ihoni kananlihalle. Halusimme toteuttaa tämän kaiken kunnianhimoisesti. Annoimme suuresti arvostamillemme sovittajille vapaat kädet ja Pessi Levannolle täydet valtuudet toimia taiteellisena johtajana. Halusimme pistää itsemme likoon niin, että sovituksiin tulisi jotain uutta ja suurta, kappaleen perusajatuksen pysyessä uskollisena alkuperäiselle.  Ohjelmisto on mietitty hyvin tarkkaan. Mukana on luonnollisesti tunnetuimpia kappaleita mutta myös muutamia sellaisia helmiä, joita emme ole soittaneet vuosiin.”

Konserttien taiteellinen johtaja Pessi Levanto puolestaan kommentoi: ”Egotripin kappaleet ovat vahvoja, perinteiseen käsityöhön nojaavia popkappaleita, jotka tarjoavat sovittajalle runsaasti mahdollisuuksia käyttää orkesterin väripalettia mutta silti aina soittavat kuin itse itseään”.

 

Egotrippi / Aina matkalla jonnekin 25-vuotisjuhlakiertue

Sähköinen kiertue:
9.3.  Joensuu, Kerubi

16.3. Jyväskylä, Lutakko

17.3. Jämsä, Himos Areena

22.3. Helsinki, m/s Viking Gabriella

24.3. Lahti, Finlandia-klubi

29.3. Tahko, Ravintola Piazza

30.3. Helsinki, Tavastia

31.3. Pori, Yyterin Kylpylähotelli

4.4.  Saariselkä, Santa´s Hotel Tunturi

5.4.  Levi, Hullu Poro Areena

6.4. Ruka, Ravintola Piste

7.4. Pälkäne, Sappee

13.4. Turku, Venus Nightlife

27.4. Seinäjoki, Rytmikorjaamo

28.4. Keuruu, Pappilan Taverna

30.4. Tampere, Nightclub Tähti

 

Akustinen kiertue:

4.5. Rauma, Kulttuurikuppila Brummi

5.5. Tuusula, Krapin Paja

9.5. Oulu, 45 Special

10.5. Vaasa, Kaupunginteatteri

11.5. Lappeenranta, Kehruuhuone

12.5. Hyvinkää, Hyvinkääsali

17.5. Espoo, Sellosali

18.5. Porvoo, Taidetehdas

20.5. Kuusankoski, Pato Klubi

 

Yhteisesiintymiset sinfoniaorkesterin kanssa

25.11 Tampere, Tampere-talo yhdessä Tampereen akateemisen sinfoniaorkesterin kanssa. Kapellimestarina toimii Pessi Levanto.