Edu Kettunen palaa uuden albumin kanssa – Radio Nostalgia

Edu Kettunen palaa uuden albumin kanssa

7. 10. julkaistava Autioilla rannoilla on teemalevy elämänsisällön rakentelusta ja onnen tavoittelusta. Albumin kanssa samanniminen single julkaistaan tänään 9.9.

Monipuolinen muusikko ja taitava sanankäyttäjä Edu Kettunen julkaisee lokakuussa uuden albuminsa muutaman vuoden tauon jälkeen. Lokakuun seitsemäs päivä ilmestyvä Autioilla rannoilla on riipaisevan kaunis teemalevy jonkun sortin elämänsisällön rakentelusta ja onnen tai edes oikeutuksen tavoittelusta.  Albumin ensimmäisenä singlenä julkaistaan levyn kanssa saman niminen kappale Autioilla rannoilla perjantaina 9.9.2016.

 

Levyn kaikki biisit säveltänyt, sanoittanut, sovittanut ja myös soittanut Kettunen pohtii teksteissään kuinka monesta eri kulmasta ja kuinka monella eri keinolla me ihmiset yritämme tehdä elämästämme ymmärrettävää ja merkityksellistä. Tärkeääkin.  Mikä vie meitä eteenpäin? ”What makes us tick” kuten amerikkalainen sanoisi. Kuinka selitetään ja perustellaan jokin niinkin abstrakti asia kuin todellisuus? Konstit on monet.

Broadcast -yhtyeessä muusikonuransa 1980-luvun alussa aloittanut laulaja-lauluntekijä Edu Kettunen muistetaan parhaiten järkälemäisestä hitistään Lentäjän poika. Neljäntoista soololevyn lisäksi lauluja on syntynyt myös toisten artistien esitettäviksi. Mm. Kim Lönnholmin tuplaplatinaa myyneen Minä olen muistanut -albumin nimibiisi on Edun käsialaa. Vuonna 2006 Edu pokkasi Juha Vainio -rahaston tunnustuspalkinnon, joka myönnetään vuosittain ansioituneelle suomalaiselle sanoittajalle. Edu Kettunen on myös julkaissut kirjat Meri-Paavo ja Mehikäärme (2006)  sekä Pienen kipparin käsikirja (2012). Kettusen edellinen albumi Kadonnut maailma julkaistiin vuonna 2014.