Dire Straits Experience jälleen ensi syksynä Suomeen – Radio Nostalgia

Dire Straits Experience jälleen ensi syksynä Suomeen

Dire Straits Experience on kokeneista brittimuusikoista koottu tribute-yhtye, joka taidolla ja tyylillä herättää henkiin lähes 30 vuotta sitten toimintansa lopettaneen, kitaristi Mark Knopflerin johtaman legendaarisen Dire Straits –yhtyeen ikivihreät mestariteokset ja omaperäisen soundin.

Kokoonpanon konsertit Suomessa ovat olleet huikeita menestyksiä, salit ovat täyttyneet, ja yleisö on ollut haltioissaan.

Dire Straits Experience täyttää esikuvansa isot saappaat mallikkaasti!

Ensi syksynä Suomeen palaava Dire Straits Experience konsertoi Tampere-talossa 21. lokakuuta, Porin Promenadikeskuksessa 22. päivä lokakuuta ja Helsingin Kulttuuritalossa 24. päivä lokakuuta 2020.

”Sultans of Swing”, ”Romeo and Juliet”, ”Private Investigations”, ”So Far Away”, ”Money for Nothing”, ”Walk of Life”, ”Down to the Waterline”, ”Tunnel of Love”, ”Lady Writer”, ”Brothers in Arms”, ”Calling Elvis”, ”Heavy Fuel” ja ”The Bug” soivat taas livenä ja palauttavat suomalaisten Dire Straits –fanien mieleen ikimuistettavat konsertit UKK-hallissa 31.5. ja 1.6. 1981, Helsingin jäähallissa 28. ja 29.10.1985 ja Olympiastadionilla elokuussa 1992.

Huippumuusikosta koostuva Dire Straits Experience esittää tutut rock-klassikot paitsi suurella ammattitaidolla myös pieteetillä, alkuperäisversioita kunnioittaen.

Dire Straits Experience -kokoonpanoa johtaa alkuperäisen Dire Straits –yhtyeen kanssa aikoinaan työskennellyt Chris White (saksofoni, huilu, lyömäsoittimet & laulu). Chris White soitti Dire Straitsin ”Brothers In Arms” –maailmankiertueella, johon kuului esiintyminen ”Live Aid” –konsertissa. Whiten puhaltimia kuullaan myös Dire Straitsin viimeiseksi jääneellä ”On Every Street” –albumilla.

“Olen ollut suorastaan hämmästynyt huomatessani, miten upeasti Dire Straitsin fanit ympäri maailmaa ovat meihin ja tuttuihin kappaleisiin reagoineet ja miten innostuneen vastaanoton me olemme saaneet. Dire Straits –yhtyeellä on käsittämättömän lojaali fanijoukko yhä edelleen. On ollut mahtavaa tavata niitä samoja ihmisiä konserteissa uudelleen, jotka edellisen kerran tapasin lähes 30 vuotta sitten soittaessani Dire Straitsin jäähyväiskiertueella vuonna 1992. Yhtä hienoa on toki myös nähdä yleisön joukossa uusia, nuoria Mark Knopflerin ja Dire Straitsin musiikin ystäviä,” Chris White kertoo.

”Kokoonpanossa mukana oleva laulaja ja kitaristi Terence Reis on ainoa muusikko, jonka tiedän kykenevän laulamaan ja soittamaan samalla tavoin kuin Mark, mutta samalla säilyttämään oman tunnistettavuutensa. Ja juuri siinä piilee se jutun juoni, miksi yleisö on meidät niin täydellisesti hyväksynyt. Yleisö tietää, että Terence ei yritä olla Mark. Terence tulkitsee nämä laulut aidosti, omaan energiaansa ja ammattitaitoonsa luottaen,” Chris White jatkaa.

Yhtyeen nettisivuilta löytyvien yleisökommenttien perusteella Chris White puhuu asiaa:

Juha K says:
I’ve been a huge fan of the band since the early 80’s but the concert in Helsinki took me by surprise. I have to admit I have never seen Dire Straits live, but this was an outstanding show!
I hope to experience the same again, the earlier the better. With this no one can afford to be a penny pincher…

Rob says:
The concert in Rotterdam,The Netherlands…
Brilliant and Fantastic.

Frank says:
I visited the concert in den Bosch. What a night! Great musicians! It was the old sound and, for me, it was a revival of the past. The music is timeless. Without doubt I will visit the band again!

Robbie says:
The best show I have seen and listened to ever.
They start exactly at the announced time. They do not talk to the audience in-between the songs. They play for more than 2 hours straight.
Brilliant.