David Bowien albumi listaykköseksi yli 20 maassa – Radio Nostalgia

David Bowien albumi listaykköseksi yli 20 maassa

David Bowien albumi ★ (lausutaan Blackstar) on noussut listaykköseksi yli 20 maassa. Listaykköseksi albumi nousi mm. USA:ssa, Englannissa, Kanadassa, Australiassa, Uusi-Seelannissa, Ranskassa, Italiassa, Japanissa, Irlannissa, Kreikassa, Hollannissa, Belgiassa, Puolassa, Espanjassa sekä kaikissa Pohjoismaissa. USA:ssa Bowie sai uransa ensimmäisen listaykkösen, edellinen The Next Day sijoittui Billboardin listakakkoseksi. Suomessa Blackstar nousi listaykköseksi ja oli toinen perättäinen listaykkönen Bowielle.

Bowie julkaisi Blackstar –albuminsa 8. tammikuuta, 69. syntymäpäivänään ja vain kaksi päivää ennen yllättävää kuolemaansa. Vasta kuolinuutisen jälkeen koko maailma ymmärsi että Blackstar oli Bowien jäähyväiset faneilleen ja koko maailmalle. Uuden levyn single Lazarus ja sen video saivat täysin uuden merkityksen ja sitä onkin katsottu lyhyen ajan sisällä lähes 25 miljoonaa kertaa.

Bowien muistoa on kunnioitettu ympäri maailmaa lukuisilla muistotilaisuuksilla, lehtien kansikuvilla, paraateilla ja kunnianosoituksilla. Eilen New Yorkin pormestari julisti 20. tammikuuta olevan David Bowie –päivä ja julistus luettiin New Yorkin teatterissa Bowien tuottaman Lazarus –näytelmän lopuksi.