Dannyn uusi albumi Lauluista tehty julkaistaan 16.9. – Radio Nostalgia

Dannyn uusi albumi Lauluista tehty julkaistaan 16.9.

Suomalaisen viihteen ikoni Danny eli Iso D julkaisee tänään uuden studioalbumin Lauluista tehty. Esa Niemisen tuottama levy on Dannyn ensimmäinen varsinainen studiolevy yhdeksään vuoteen.

Lauluista tehty on ensimmäinen levy, jonka Danny ja Esa Nieminen ovat levyttäneet yhdessä. Alkuperäinen idea levyyn syntyi, kun Nieminen ehdotti Dannylle, että vieläkös lähdetään, mihin Danny vastasi, että kyllä! Levyn kappaleet ovat varta vasten Dannylle ja hänen elämäntilanteelleen kirjoitettuja. Lauluja ovat sanoittaneet mm. Mariska ja Edu Kettunen.
danny_c14aa316

 

Danny kertoo varttuneemmalle yleisölle suunnatusta levystään, että melodisesti se edustaa hänen sukupolvensa ja vähän nuoremmankin musiikkimakua. ”Noin puolet kansasta on yli 30-vuotiaita ja tämä levy on tehty sille ikäryhmälle,” hän sanoo. ”Levyn repertuaari sisältää sekä hitaampia että nopeampia kappaleita ja ne sopivat hyvin Suomeen ja suomalaisuuteen.”

Danny pitää levyään myös tutkimusmatkana ja sanoo: ”Mielenkiintoista on se, miten ihmismieli pysyy luovana vuosikymmenien ajan. Tässä virrassa olen saanut pysyä mukana, eikä loppua näy.”

Danny keikkailee jatkuvasti eri puolilla Suomea sekä soolokeikoilla että Finnhittien kuninkaat -kokoonpanolla yhdessä Frederikin ja Tapani Kansan kanssa.