Danny julkaisee studiolevyn 9 vuoden levytystauon jälkeen – Radio Nostalgia

Danny julkaisee studiolevyn 9 vuoden levytystauon jälkeen

Iso D eli Danny julkaisee tulevana syksynä uuden levyn, joka on hänen ensimmäinen kokonainen studiolevynsä yhdeksään vuoteen. Esa Niemisen tuottama albumi julkaistaan Sony Musicin ja Blue Median yhteistuotantona alkusyksyllä 2016. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun nämä pitkän linjan ammattilaiset levyttävät yhdessä.

Idea levyyn syntyi, kun Nieminen ehdotti Dannylle, että vieläkös lähdetään, mihin Danny vastasi, että kyllä! ”Ryhdyimme valitsemaan Esan kanssa kappaleita levylle. Lähtökohtamme valinnalle oli, että annamme melodialle keskeisen sijan näinä rap-aikoina”, Danny kertoo. ”Melodisesti levy edustaa oman sukupolveni ja vähän nuoremmankin musiikkimakua. Noin puolet kansasta on yli 30-vuotiaita ja tämä levy on tehty sille ikäryhmälle,” hän jatkaa.

Kaikkien levyn laulujen tekstit ovat varta vasten Dannylle ja hänen elämäntilanteelleen kirjoitettuja. Lauluja ovat sanoittaneet mm. Mariska ja Edu Kettunen. Levyn sävellysten valinnasta tuottaja Esa Nieminen kertoo seuraavaa: ”Minulla oli muutamia hyviä lauluja jemmassa odottamassa sopivaa solistia ja levytystä. Muokkasimme näitä kappaleita Dannyn äänelle ja tyylille sopiviksi, minkä jälkeen tilasin kotimaisilta ammattitekijöiltä uusia sävellyksiä ja sanoituksia, jotka sopivat jo valittujen kappaleiden tyyliin.”

”Levyä tehdessäni olin todella iloinen ja tyytyväinen Dannyn harvinaislaatuiseen työmoraaliin ja ammattitaitoon sekä saumattomaan yhteistyöhön. Hän tuli aina studioon hyvin valmistautuneena ja näki suurta vaivaa kappaleiden valinnassa. Musiikillisesti Danny palaa levyllään juurilleen 1960-1970-luvun tyyliin, jolloin hänen musiikkinsa oli lähempänä tuon ajan rockia kuin iskelmää”, Nieminen jatkaa.

Levyn ensimmäinen single Päivät nää on toimitettu radioihin ja noussut paikallisradioiden Radio Top 20 -listalle. Seuraava single julkaistaan alkukesällä.