Bob Dylanin uusi albumi ”Fallen Angels” julkaistaan 20. toukokuuta – Radio Nostalgia

Bob Dylanin uusi albumi ”Fallen Angels” julkaistaan 20. toukokuuta

Bob Dylan julkaisee uuden albumin Fallen Angels 20. toukokuuta. Dylan jatkaa edellisen Shadows In the Night –albumin teemalla ja levylle on valikoitunut 12 kappaletta, jotka ovat säveltäneet amerikan musiikkihistorian vaikuttavimpia ja klassisimpia säveltäjiä kuten Johnny Mercer, Harold Arlen, Sammy Cahn ja Carolyn Leight. Albumi äänitettiin viime vuonna Dylanin kiertuebändin kanssa Hollywoodin Capitol studioilla.

Dylanin edellinen albumi, vuonna 2015 julkaistu Shadows In the Night oli kriitikoiden ylistämä ja nousi julkaisuviikollaan lähes 20 maan top10 myydyimmän levyn joukkoon, Amerikassa se nousi Billboardin albumilistan sijalle 7.

Dylanin kuusi viimeisintä studioalbumia on sanottu kuuluvan miehen uran parhaimmistoon ja ovat kaikki olleet kansainvälisiä menestyksiä. Platinaa myynyt Time Out of Mind (1997) palkittiin usealla Grammy –palkinnolla (mm. vuoden albumi), Love and Theft myi myös platinaa ja palkittiin mm. Parhaana Folk-levyn Gramylla. 2006 julkaistu Modern Times on jäänyt yhdeksi taiteilijan suosituimmaksi albumiksi myyden yli 2,5 miljoonaa kappaletta ja saaden kaksi Grammy-palkintoa. Together Through Life oli Dylanin ensimmäinen albumi mikä nousi listaykköseksi samanaikaisesti useammassa maassa, mukaan lukien Yhdysvalloissa ja Englannissa. Levyä myytiin yli miljoonaa kappaletta. Tempest oli kriitikoiden ylistämä ja levyn kehuttua materiaalia kuultiin myös viimeisimmällä kiertueella. Shadows In the Night sai kriikot ylistämään Dylanin tulkintaa kun isot klassikkosävellykset oli sovitettu uudelleen pienelle bändille sopiviksi versioiksi.

Näiden viiden viimeisimmän julkaisun, Grammyjen ja kriitikoiden ylistysten lisäksi Dylan on palkittu Oscarilla ja Golden Globe –palkinnoilla elokuvamusiikistaan. Ja taiteilijan 2009 julkaisema Christmas In the Heart joululevyn artistitulot tilitettiin suoraan maailman nälänhädän uhreille. Dylan on palkittu Pulizer –palkinnolla vuonna 2008 syvästä vaikutuksestaan populaarikulttuuriin sekä Amerikan kulttuuriin. Yhdysvalloissa hänet on myös palkittu Presidential Medal of Freedom –mitalilla mikä on korkein kunniamaininta kansalaiselle. Yhteensä Bob Dylanin levyjä on myyty yli 125 miljoonaa kappaletta.

Fallen Angels biisilista:

1. Young At Heart

2. Maybe You’ll Be There

3. Polka Dots And Moonbeams

4. All The Way

5. Skylark

6. Nevertheless

7. All Or Nothing At All

8. On A Little Street In Singapore

9. It Had To Be You

10. Melancholy Mood

11. That Old Black Magic

12. Come Rain Or Come Shine