Blues-rock-veteraani Mikko Löytty julkaisi uuden albumin – Radio Nostalgia

Blues-rock-veteraani Mikko Löytty julkaisi uuden albumin

Suomalaisen blues-rockin soihdunkantajan, Mikko Löytyn, neljäs sooloalbumi on juuri julkaistu. Löytty on työstänyt Höyhen-nimistä albumiaan nimekkään kokoonpanon voimin keskittyen musiikin ilmavuuteen ja aitoon yhtyesoittoon.

– Olen tällainen hidas hämäläinen, kertoo koko elämänsä Tampereella asunut Löytty. – Lauluissani on ollut aika pitkälti sama aihepiiri aina, mutta aivan viime vuosina olen saanut niihin yhä enemmän syvyyttä ja oivaltavuutta. Monet asiat ovat alkaneet avautua vanhetessa. Olen oppinut näkemään silmillä paremmin ja kuulemaan korvilla tarkemmin. Nuorempana sitä hössötti enemmän eikä ehtinyt tarkkailla elämää niin syvällisesti kuin nyt, Löytty jatkaa.

Mikko Löytyn uudet kappaleet jatkavat hänen tutuksi tullutta musiikillista linjaansa sekä yhteistyötä nimekkäiden tekstittäjien, kuten Esa Elorannan ja Heikki Salon kanssa. Uuden albumin kokoonpanossa ovat mukana Kepa Kettunen, Janne Louhivuori, Arto Piispanen, Sakari Löytty, Jarkka Rissanen, Simo Laihonen, Anssi Salminen ja Tapio Ylinen.

– Uuden albumi kappaleet ovat rakkauslauluja mutta myös nuoruuden muistelua. Toivon, että saan välitettyä niiden kautta ilon ja positiivisuuden tunteita kuulijoille sekä sanoman siitä, että musiikki parantaa ja lohduttaa, tekee iloiseksi ja liikuttaa, Löytty toteaa

Mikko Löytty on vaikuttanut 1970 ja 1980-lukujen taitteesta lähtien sekä basistina että säveltäjänä useissa suomalaisissa etulinjan rockyhtyeissä, kuten Remu & Hurriganesin, Pepe Ahlqvist & Rolling Tumbleweedin, Dave Lindholmin yhtyeen ja Q.stonen riveissä. Viime vuosina Löytty on tullut tunnetuksi myös lastenyhtye Herra Heinämäen Lato-orkesterista sekä mm. Slim Butler & Slim Cuts -bluesyhtyeestä.

Löytyltä on aiemmin julkaistu kolme sooloalbumia, Tänä iltana (2002), Minkäs sille voi (2006) sekä Koivu ja tähtiniitti (2014).

Mikko Löytyn uuden albumin julkaisukeikka on 30. lokakuuta Tampereen Teatterin kulttuuriravintolassa.