Anne Mattilan 12. albumi ”Kuivaa koivua” julkaistaan 18.3. – Radio Nostalgia

Anne Mattilan 12. albumi ”Kuivaa koivua” julkaistaan 18.3.

Anne Mattila julkaisee 18.3. uuden kahdennentoista albuminsa Kuivaa koivua. Albumi sisältää singlet Kuivaa koivua sekä Ihminen, jotka ovat soineet radioissa yhteensä yli 4000 kertaa.

Uutta Kuivaa koivua -albumia työstettiin selkeästi aiempia albumeja pidempään, ja erityisesti tekstit ovat suuremmassa roolissa kuin aiemmin:

”Uran aikana jokainen levy on ollut kehitys- ja kasvutarina vaikka en ole tietoisesti mitään muuttanut. Uutta levyä olemme työstäneet jo pitkään, kolme vuotta. Siinä ajassa olemme saaneet juuri ne ’oikeat’ kappaleet levylle. Jokainen levyn tarina on äärettömän tärkeä minulle ja koskettaa sanomallaan.”

Hyvänä esimerkkinä tekstien vahvuudesta on Ihminen -kappale, jonka teksti on muodostunut Mattilalle erityisen tärkeäksi:

”Välillä elämässä tulee tilanteita, jolloin on pakko sanoa ääneen että tämähän on kirjoitettu kuin omista ajatuksista. Näin kävi kun kuulin ensimmäistä kertaa Elviira Niemisen tekstittämän kappaleen Ihminen. Olin nimittäin surffaillut ennen biisipalaveria netissä ja huokaissut että miksi kaiken pitää olla niin äärettömän negatiivista ja tuomitsevaa. Miksi ihminen ei voi olla vain ihminen toiselle?

Ihminen-biisissä kerrotaan hienosti rakkaustarina, jossa sitä oikeaa ei ole löytynyt mutta aivan eri perspektiivistä katsoen kuin aiemmin, koska tämän voi ajatella omaan elämäntilanteeseen vaikka se oikea olisi jo rinnalla. Kappaleessa etsitään nimittäin ylipäätään ympäriltä kiireeseen katoavaa ihmisyyttä. Melodia osuu omaan sydämeen täysin ja teksti on syvällinen ja haastava.”

Albumin julkaisun yhteydessä Anne Mattila aloittaa suuren kiertueen, joka jatkuu läpi vuoden 2016. Ensi vuonna Mattila viettää taiteilijajuhlaa, sillä ensimmäisestä levytyksestä sekä keikoista on kulunut jo 20 vuotta. Mattila on uransa aikana myynyt yli 300 000 albumia sekä saavuttanut useita palkintoja ja tunnustuksia upeasta urastaan.

Uuden levyn ohella Mattila avaa 1.4. myös uuden taidenäyttelynsä Karviassa sijaitsevassa Annen Taidekahvilassa. Koko musiikkiuransa ajan maalanneelle Mattilalle kaikki eri taiteenlajit kulkevat käsi kädessä:

”Musiikin tekeminen, taidemaalaus ja runous ovat minulle samaa luovaa prosessia. Kaikkiin maalauksiini liittyy aina runo ja usein myös sävellys. Taide ja sen tekeminen on minulle ennen kaikkea elämäntyyli.”