Aikakoneen Vera uuden yhtyeen solistiksi – julkaisi omatekemänsä kappaleen – Radio Nostalgia

Aikakoneen Vera uuden yhtyeen solistiksi – julkaisi omatekemänsä kappaleen

Aikakone-yhtyeen jäsenenä tunnetuksi tullut Vera, eli Heidi Puurula, on julkaissut uutta musiikkia NovaBossa-yhtyeen solistina. Puurula on itse säveltänyt ja sanoittanut tuoreen Käärmeet-nimisen kappaleen, jonka tuotannosta vastaavat turkkilainen Tansel Doganey sekä Aikakoneessa yhäkin vaikuttava Maki Kolehmainen.

– NovaBossa-yhtye soittaa suomenkielistä musiikkia keinuvilla latinovaikutteilla. Olen ollut itse suuri bossanovan ystävä urani alusta asti ja lauloin latinomusiikkia jo ennen liittymistäni Aikakoneeseen, Puurula kertoo. – Käärmeet-kappale on tosin vahvasti turkkilaissävytteinen itämaisine rytmeineen, mutta se sopii silti mainiosti NovaBossan ohjelmistoon, hän jatkaa.

Heidi Puurula on sanoittanut uransa aikana satakunta laulua. – Ensimmäinen levylle päätynyt laulu, jonka sanoitin, oli Aikakoneen Keltainen. Lisäksi olen sanoittanut lauluja muiden muassa Kirkalle, Heidi Kyrölle, Laura Voutilaiselle ja Sanille, Puurula kertoo

NovaBossan musiikkiin Puurula tutustui yhtyeen toisen solistin, Harriet Kolehmaisen kautta. Kolehmainen puolestaan tutustutti hänet Tansel Doganeyhyn, eli turkkilaiseen huipputuottajaan, jonka myötävaikutuksella Käärmeet nauhoitettiin istanbulilaisessa studiossa. Myös laulun video on kuvattu Istanbulin aidossa katuvilinässä.

– Laulu kertoo siitä, kuinka kahden ihmisen välinen suhde muuttuu parisuhteen loppuvaiheessa ja kuinka ihmiset muuttuvat eläimiksi, kuin käärmeiksi ja alkavat sähistä toisilleen, Puurula kertoo. – Toivon, että kuulijat saisivat laulusta samanlaista voimaa, jota itse sain kappaletta tehdessäni ja ollessani vaikeassa elämäntilanteessa pitkän parisuhteeni päätyttyä.

NovaBossa valmistelee parhaillaan EP-levyä, joka ilmestyy myöhemmin syksyllä. Yhtyeessä ovat mukana solistien Heidi Puurulan ja Harriet Kolehmaisen lisäksi Ari Saarinen (kitara), Marko Nousiainen (basso), Juha Haapavirta (perkussiot) ja Mika Kallasmaa (rummut).

 

Käärmeet-Spotify-linkki