Rock-musiikin historiaa kuuden vuosikymmenen ajalta: Ringo Starr ja Hector samassa kesäkonsertissa! – Radio Nostalgia

Rock-musiikin historiaa kuuden vuosikymmenen ajalta: Ringo Starr ja Hector samassa kesäkonsertissa!

Yeah! Yeah! Tässä hän tulee! Maailman tunnetuimpiin kuuluva rock-legenda, The Beatles -yhtyeen rumpalina tähdeksi noussut, Ringo Starr saapuu ensi kesäkuussa Helsinkiin konsertoimaan rockin nimimiehiä vilisevän All Starr Bandinsa kanssa. Samassa konsertissa nähdään myös mestarillinen Hector & His Power Band.

Maailmankiertueella oleva Ringo Starr & His All Starr Band ja Hector & His Power Band esiintyvät Kaisaniemen puistossa keskiviikkona 13. kesäkuuta 2018.

Ringo Starr ja Hector ovat kumpikin aloittaneet pitkän ja menestyksellisen uransa jo 1960-luvulla. The Beatles julkaisi ensimmäisen singlelevynsä ”Love Me Do” lokakuussa 1962. Hectorin ensimmäinen single ”Palkkasoturi” ilmestyi tammikuussa 1966. Hector peruutti kesälomansa tämän ainutlaatuisen konsertin vuoksi:

”Tämä on ainoa esiintymiseni kesällä 2018. Tarkoitukseni oli viettää kesä lomaillen ja uutta musiikkia kirjoittaen, mutta kutsu lähteä esiintymään samalla estradilla Ringo Starrin kaltaisen pop-legendan kanssa oli vastustamaton: tarjous, josta ei voi kieltäytyä,” Hector kertoo.

”On myös onnekas sattuma, että Ringon All Starrs -bändin miehistöön kuuluu TOTO-yhtyeen huippukitaristi Steve Lukather, johon tutustuimme Power Bandini kanssa viimekesäisellä yhteisellä kiertueella TOTO:n kanssa.”

”The Beatles oli keskeinen vaikuttaja nuoruudessani ja uravalinnoissakin 1960-luvun lopulla, niinpä on hätkähdyttävä ilo ja kunnia tavata, vieläpä keikkaolosuhteissa yksi sen jäsenistä!”

”Minulla on ollut tapana esittää vuodesta toiseen Power Bandin kanssa kiertueilla tribuuttina aina joku biisi Beatles-tuotannosta, ja varmasti teemme niin nytkin Kaisaniemessä!”

The Beatles ei koskaan konsertoinut Suomessa. Ringo Starr on esiintynyt yhtyeineen Suomessa aiemmin kahdesti: Pori Jazzeilla vuonna 1992 ja Helsingin jäähallissa vuonna 1998. Starrin johtamissa maineikkaissa All Starr -kokoonpanoissa on vuodesta 1989 alkaen soittanut joukko maailman eturivin muusikoita ja ensi kesänä Helsinkiin saapuu arvostettu, nimekäs ja järjestyksessään jo kolmastoista All Starr -porukka:

Steve Lukather, laulu & kitara (Toto)
Todd Rundgren, laulu & kitara ym. instrumentit (Utopia, Meat Loaf, Hall & Oates)
Gregg Rolie, laulu & kosketinsoittimet (Santana & Journey)
Richard Page, laulu & kitara (Mr. Mister)
Gregg Bissonette, rummut (David Lee Roth, Steve Vai, ELO, Joe Satriani)
Warren Ham, laulu & puhallinsoittimet (Toto, Donna Summer)

Ringo Starrin esittämistä The Beatles -yhtyeen lauluista muistetaan parhaiten ”Honey Don’t”, ”Act Naturally”, ”With A Little Help From My Friends” sekä tietysti ”Yellow Submarine”. Ringon soolouran hitteihin kuuluvat mm. ”It Don’t Come Easy”, ”Back Off Boogaloo”, ”Photograph”, ”You’re Sixteen” sekä “Weight of The World”.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *